Localnicii din Tărlungeni, felicitați de ISU după inundații

Localnicii din Tărlungeni, felicitați de ISU după inundații

0 259

Patru case măturate de ape, 163 de gospodării afectate, 141 de beciuri inundate, 12 poduri şi podeţe rupte şi 25 de animale ucise. Este bilanţul provizoriu al inundaţiilor din judeţul Braşov

Patru case măturate de ape, 163 de gospodării afectate, 141 de beciuri inundate, 12 poduri şi podeţe rupte şi 25 de animale ucise. Este bilanţul provizoriu al inundaţiilor din judeţul Braşov, dar autorităţile aşteaptă rapoarte şi din localităţile în care au intervenit localnicii, alături de Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă pentru a face o evaluare a pagubelor.
Apele au afectat şi aproape 1600 de hectare de teren arabil în diverse localităţi, dar nici aici situaţia nu este definitivată.
„Am intervenit cu 49 de mijloace, aproximativ 500 de cadre din cadrul ISU Braşov, am fost sprijiniţi de colegii de la SEGA, Jandarmeria şi Poliţia Braşov, însă vreau să felicit locuitorii din Tărlungeni, din centru pentru că singuri s-au mobilizat şi ne-au fost de mare ajutor” a declarat ieri lt.col Lucian Marciu, şef ISU Braşov.

Cele mai multe probleme au fost în zona Tărlungeni, dar intervenţii au fost în tot judeţul. Cot la cot cu pompierii au intervenit Regionala de Drumuri şi SEGA. Angaţii Serviciului de Gospodărire a Apelor au supraînălţat diguri, au îndiguit cursurile de apă mult prea umflate şi au încercat să ţină sub control situaţiile de urgenţă.
Una din soluţiile pentru a impiedica astfel de situaţii în zona barajului Tarlung ar fi supraînalţarea drumului naţional care trece în apropiere, propune Mihai Uţă, director SEGA Braşov.
În prezent, pompierii monitorizează zona Făgăraşului, pentru că se aşteaptă ca vârful de viitură să ajungă şi aici.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.