Lobby in favoarea bolnavilor de cancer

Lobby in favoarea bolnavilor de cancer

0 80
Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer a devenit mai puternica in lupta impotriva cancerului. Alte doua organizatii, una din Brasov iar cealalalta din Cluj, s-au alaturat celorlalte 14 pentru a face lobby si advocacy activ pentru promovarea, respectarea si garantarea drepturilor pacientilor cu cancer si implementarea masurilor necesare pentru reducerea impactului acestei maladii. Acum FABC numara peste 32.000 de membri in intreaga tara, pacienti, supravietuitori si voluntari.
Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer a fost infiintata in anul 2005 din necesitatea ca toti cei care lupta impotriva cancerului sa devina o forta cu o voce puternica. De atunci, FABC este interfata intre organizatiile membre si institutiile statului, institutiile europene implicate in sanatate, precum si organizatiile europene si internationale similare. Sambata dimineata, la Brasov, alte doua organizatii care se adreseaza persoanelor bolnave de cancer, precum si familiilor acestora s-au alaturat federatiei. Ramona Timofte, presedintele Asociatiei Amuradia, si Adriana Meni, directorul executiv al Societatii Romane de Cancer, sustin cauza pacientilor afectati de cancer si lupta pentru drepturile acestora.
Conferinta a dezbatut nu doar utilitatea programelor de informare ci si a tratamentelor alternative.
Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer numara peste 32.000 de membri in intreaga tara, pacienti, supravietuitori si voluntari. Este o federatie, formata din 14 asociatii, care activeaza pe plan local si a caror misiune este de a face lobby si advocacy activ pentru promovarea, respectarea si garantarea drepturilor pacientilor cu cancer si implementarea masurilor necesare pentru reducerea impactului acestei maladii.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.