Liviu Negoita, solutia de avarie, esuata la mal!

Liviu Negoita, solutia de avarie, esuata la mal!

0 197

Liviu Negoita desemnat, vineri, de Traian Basescu in functia de premier, s-a facut ca lucreaza (amintitiva de cunoscta butada din decembrie 1989) incercand negocieri pentru formarea unei majoritati. Dupa momentul desemnarii a anuntat ca negocierile vor dura 3 zile, iar luni intentioneaza sa depuna la Parlament lista noului Cabinet.
In criza de timp si de sprijin Programul de guvernare va fi cel alcatuit de Lucian Croitoru, pe care Liviu Negoita a anuntat ca si-l va asuma.
La negocierile de vineri cu Liviu Negoita au participat doar PDL, grupul minoritatilor nationale si grupul independentilor din Parlament. PSD si PNL refuza sa se intalneasca cu premierul desemnat, iar reprezentantii UDMR si-au motivat absenta si au spus ca urmeaza sa discute cu Liviu Negoita.

Liviu Negoita ii asteapta duminica la negocieri pe liderii UDMR
UDMR a fost invitata sambata la negocieri cu premierul desemnat, insa liderii partidului au anuntat ca nu s-au putut prezenta la discutii. Premierul desemnat Liviu Negoita spunea ca a convenit cu liderul UDMR, Marko Bela, ca reprezentantii Uniunii sa vina, duminica, la Palatul Victoria, la negocieri pentru sustinerea noului Cabinet, potrivit Mediafax.
„Am fost invitati la consultari de premierul desemnat, dar noi nu suntem in Bucuresti”, a declarat presedintele UDMR, Marko Bela.
Liderii UDMR au reconfirmat sustinerea pentru liderul Forumului German din Romania, Klaus Johanniss.
Premierul desemnat, Liviu Negoita, a anuntat ca PSD si PNL au refuzat si duminica sa vina la consultari.

Luni se anunta componenta Guvernului
Premierul desemnat spune ca numarul ministerelor si numele ministrilor vor fi anuntate luni, iar pe lista se vor regasi inclusiv „o parte din ministrii Guvernului Croitoru”.
„PSD si PNL nu au dorit sa participe la discutii, eu voi continua demersul de a merge cu un Cabinet in Parlament. Aceste doua partide vor avea ocazia sa se pronunte, prin vot, daca tara are sau nu nevoie de un Guvern cat mai repede”, a afirmat premierul desemnat.
In plus, el a lansat un apel la cetateni „sa le ceara parlamentarilor PSD si PNL pe care i-au ales uninominal sa voteze Guvernul in Parlament”.
„Mi-am exprimt dorinta de a forma un Guvern majoritar cu PNL, insa oamenii din conducerea PNL au declarat ca se simt mult mai apropiati de stanga, adica de PSD”, a adaugat Liviu Negoita.
Dincolo de PD-L, premierul desemnat nu a mai gasit sprijin in afara Grupului independentilor, parlamentari care au demisionat sau au fost demisi din PSD si PNL.
In tentativa de a schimba optiuinea Grupului parlamentar al minoritãþilor, Liviu Negoiþã, i-a propus liderului Varujan Pambuccian, sã ocupe postul de ministru al Comunicaþiilor în guvernul pe care îl va forma. Armeanul a refuzat portofoliu au declarat, duminicã, surse oficiale/
Duminica, viceliderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu, a declarat pentru RFI ca, „decizia noastra in acest moment este sa nu participam la nicio discutie separata. In cazul in care coalitia va dori – in integralitatea ei – sa stea de vorba cu Liviu Negoita, poate sa o faca foarte bine la Parlament”.
Liviu Negoita: Parlamentul poate sa dea votul acestui Guvern si apoi sa depuna motiune de cenzura

Solutie capcana?
Premierul desemnat, Liviu Negoita, a declarat sambata ca actuala majoritate ar putea sa voteze Guvernul pe care il propune din ratiuni de interes national, adica primirea transelor de la FMI, si apoi, daca nu ii mai „convine”, sa depuna motiune de cenzura, transmite NewsIn.
„Sper sa voteze acest Cabinet nu pentru mine, nu pentru Traian Basescu, ci pentru Romania. Atunci cand este vorba de interesul national, si aici nu cred ca sunt vorbe goale, cand interesul national reclama necesitatea unui Guvern de urgenta, eu cred ca aceasta majoritate, cred ca tot Parlamentul poate sa dea un vot de investitura unui Guvern atat de necesar si daca n-o sa le convinga atunci peste trei luni, peste cinci luni il pot demite in legislatura urmatoare printr-o motiune de cenzura si sa hotarasca cum doresc. Pana atunci avem nevoie de transele FMI”, a spus Negoita, la Realitatea TV, adaugand ca propunerea sa – guvernul de uniune nationala – era o propunere „sincera, deschisa”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.