Liviu Dragomir și-a dat demisia din funcția de președinte al CSM Corona...

Liviu Dragomir și-a dat demisia din funcția de președinte al CSM Corona Brașov; scandalul de la handbal, nu poate avea corespondent la hochei

0 155

Conferință de presă maraton, marți, la sala sporturilor, legată de scandalul de dopaj, în care sunt implicate îndeosebi jucătoarele echipei de handbal. S-au prezentat în fața presei, Liviu Dragomir, președintele CSM Corona Brașov și Ion Crăciun, antrenorul echipei de handbal. Primul a prezentat un scurt istoric al izbucnirii scandalului, cum a apărut ideea apelării la serviciile clinicii medicale implicate, cum au fost realizate demersurile și care sunt consecințele.

Liviu Dragomir a pledat asupra ideii că dopajul înseamnă introducerea în vene a unor substanțe stimulatoare de efort, pentru creșeterea performanței sportive, ori, ceea ce au făcut fetele este legat de o metodă de refacere, după oboseala acumulată.
Acesta a fost obiectivul urmărit în această situație, lucru care nu a fost niciun moment ascuns în tot acest timp, al derulării anchetei. ,,Decizia clar a luat-o medicul, era în sarcina lui, era răspunderea lui. Îmi asum, ca și conducător al clubului, responsabilitatea, nu spun niciun moment că sunt absolvit total de vină. Eu am semnat recomandarea medicului, care a realizat un referat de necesitate, pentru apelarea la această metodă. Eu nu sunt medic, deci nu aveam cum să știu că am putea ajunge la această situație”, a spus Liviu Dragomir.
Acesta a mai anunțat că își depune demisia, pentru că ,,așa este normal” Dragomir a aruncat săgeți și spre federația română de specialitate, care le-a suspendat pe sportive și a aplicat sancțiunile știute împotriva echipei, chiar dacă cercetările sunt în toi și încă nu a fost dat un rezultat oficial al acestora!

,,Niciun jucător al secției de hochei nu a apelat la metoda cu laser intravenos”

Liviu Dragomir a mai incriminat știrile false, apărute în spațiul public, referitoare la scandalul de dopaj, unele dintre acestea vizându-I, mai nou, pe hocheiștii de la Corona Brașov: ,,Trei jucători ai echipei de hochei au apelat la o măsură de eliminare a efectelor unor traumatisme, prin intermediul laserului, însă doar la suprafață, fără să se intervină asupra venelor. De aceea, nu înțeleg această înverșunare, jignirile pe bandă rulantă și acuzele nefondate, care au apărut în ultima vreme”, a spus Dragomir.

La conferința de presă a vorbit și antrenorul Ion Crăciun. Extrem de afectat, cu lacrimi în ochi, tehnicianul Brașovului a făcut un apel la cei prezenți să contribuie cumva la reclădirea echipei, care nu are nicio vină. Crăciun a declarat că ar face orice ca echipa să nu se desființeze și că a întrebat mai mulți antrenori și medici despre procedura incriminată și că aceștia nu erau la curent cu aceasta.

Primăria Brașov va angaja o firmă de avocatură, care să apere interesele echipei, vis a vis de ANAD dar și de Federația Română de Handbal

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.