Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Curtea Supremă a respins recursul fostului șef...

Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Curtea Supremă a respins recursul fostului șef al PSD

0 103

Judecătorii instanței supreme au respins ca nefondat recursul în casație formulat de fostul lider PSD Liviu Dragnea în dosarul în care a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare.
Recursul în casație a fost judecat de un complet de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție și a fost respins ca nefondat. Decizia instanţei supreme este definitivă.
„Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de inculpatul Dragnea Nicolae Liviu împotriva deciziei penale nr. 142 din 27 mai 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2401/1/2018. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă recurentul inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimatele inculpate, în sumă de câte 627 lei, precum și onorariul parțial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru recurentul inculpat, în sumă de 157 lei, rămân în sarcina statului”, este decizia pronunțată marți de instanța supremă.
Fostul lider PSD, încarcerat din luna mai a anului trecut la Penitenciarul Rahova, a fost adus săptămâna trecută la instanța supremă, care a judecat calea extraordinară de atac prin care Dagnea a încercat să obţină rejudecarea dosarului în care a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.
„Sunt complet nevinovat, stau de 8 luni nevinovat în penitenciar”, le-a spus Dragnea magistraților acum o săptămână.

Flavia Teodosiu, avocata lui Dragnea, a susținut că fapta de care este acuzat fostul lider PSD nu este prevăzută de legea penală, făcând trimitere la prevederi din Codul muncii, cu referire la modul în care Floarea Alesu ar fi trebuit să le sancţioneze pe cele două angajate de la DGASPC Teleorman.
Fostul lider al PSD a contestat decizia de condamnare prin introducerea unor căi extraordinare de atac – contestaţia în anulare şi recursul în casaţie.
În 10 decembrie, magistraţii i-au respins contestaţia în anulare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.