Liviu Dragnea presedintele ales al PSD – luni sedinta Comitetului Executiv National

Liviu Dragnea presedintele ales al PSD – luni sedinta Comitetului Executiv National

0 356

Cursa pentru presedintele PSD, asa cum a fost planificata si organizata, a evitat orice surpriza, rezultatul final ramane doar bifa alaturi de modul in care se va consemna evenimentul in analele partidului. Ce ramane? Pentru prima data, presedintele PSD nu a fost votat in cadrul unui Congres, sistemul de vot introdus la aceste alegeri dand ocazia tuturor membrilor de partid, in jur de 531.000, sa-si aleaga liderul. Liviu Dragnea a fost singurul candidat la sefia PSD.
Presedintele Comisiei Electorale Centrale a PSD, Florin Iordache, a anuntat duminica seara ca la scrutinul intern au participat 435.172 de membri de partid din totalul de 535.699, adica 81,23%.
„S-au evidentiat judetele Olt, Teleorman, Maramures, Ialomita, Gorj, Galati, Dolj, iar judetele in care a fost o prezenta mai slaba au fost Bacau, Cluj, Valcea. In aceasta seara vom centraliza din aceste voturi cate s-au exprimat cu ‘da’ cate cu ‘nu’ si cate au fost nule, iar dimineata vom avea probabil rezultatele finale. La Bucuresti am avut o prezenta foarte buna, aproximativ de 85%, iar din Diaspora si Republica Moldova au votat 1.600 de colegi, adica 70%”, a spus Iordache.
Liviu Dragnea, cel care a schimbat functia de presedinte interimar al PSD ib cea de ales, a declarat duminica seara, dupa scrutinul intern, ca nu va avea nicio ezitare de a duce la capat toate angajamentele luate.
„Vreau sa ii asigur pe toti ca nu voi avea nicio ezitare de a duce la capat toate angajamentele pe care le-am luat”, a spus Dragnea. El a precizat ca la Congresul extraordinar din 18 octombrie va spune „lucrurile mai apasat”.dragnea
Dragnea a mai declarat ca la sedinta Comitetului Executiv National de luni va propune ca in Statut sa se introduca o prevedere potrivit careia presedintii de organizatie sa fie alesi de toti membrii organizatiei respective asa cum presedintele partidului este ales de toti membrii. El a adaugat ca va propune, de asemenea, colegilor din CExN sa fie de acord ca pentru alegerile locale lista de consilieri locali sa fie validata sau invalidata de catre cetateni printr-o consultare populara larga.
Comitetul Executiv National (CExN) al PSD se reuneste luni, la Palatul Parlamentului, pentru a analiza rezultatele scrutinului intern de duminica in privinta alegerii presedintelui formatiunii social-democrate in persoana lui Liviu Dragnea. Membrii CExN vor stabili, totodata, structura conducerii care va fi aleasa la Congresul extraordinar din 18 octombrie.
Tot luni vor incepe inscrierile pentru functiile de presedinte executiv, vicepresedinti, secretar general si celelalte functii de conducere in partid.

Horia D.R.


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.