Livezile din Transilvania nu sunt asigurate

Livezile din Transilvania nu sunt asigurate

0 108

In aceste vremuri tot mai grele si din ce in ce mai tulburi din punct de vedere financiar, a-ti asigura un bun devine din necesitate un adevarat lux. Acest lucru este reflectat si in industria agricola. Aici, marii investitori au polite de asigurare, iar cei mai multi dintre micii fermieri inca ezita sa incheie contracte cu firmele de profil.
Presedintele Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si sevicii din Camera Deputatilor, Valeriu Tabara, a declarat ca numai 15 la suta din suprafata agricola a fost asigurata in 2008, iar 90% dintre cei asigurati sunt agricultori cu peste 100 de hectare. Deputatul PD-L Mircia Giurgiu, membru in comisia de agricultura, a declarat ca ,,urmeaza sa aiba loc discutii in comisie cu producatori, fermieri, asociatii, sindicate, patronate si minister, pentru ca sunt probleme in agricultura cu banii, sunt foarte scumpe lucrarile agricole de infiintare si de intretinere a culturilor. Lipsa banilor face ca multi producatori agricoli sa nu incheie contracte de asigurare”, a spus Giurgiu. Asta cu atat mai mult, cu cat producatorii agricoli care sunt asigurati la societatile autorizate de asigurare pentru factori de risc beneficiaza si de despagubirile de la stat, conform legii numarul 381 din anul 2002.
De castigat din aceasta situatie au firmele de asigurari care, pentru a atrage tot mai multi clienti, isi diversifica ofertele. Astfel, Astra Asigurari acopera mai toate sectoarele agricole, de la animalele de prasila de mare valoare (tauri, armasari, vieri, scroafe cu purcei etc), dar si alte animale (porcine la ingrasat, vaci de lapte, pasari, familii de albine, pesti in crescatorii, melci in crescatorii, struti, caini de rasa etc).
In sectorul vegetal, pot fi asigurate culturile de camp, dar si amenajarile pomicole, viticole, sere, solarii si culturi horticole.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.