Liverpool: MTV MusicAwards 2008

Liverpool: MTV MusicAwards 2008

0 162

Vechi si nou, constanta in muzica si schimbare in politica sau pe scurt “obamamania” si “beatlemania” s-au impletit joi la Liverpool, in “tara” beatlesilor, cu ocazia celei de-a 15-a editii a galei MTV Europe Music Awards.
Un spectacol organizat aproape perfect, in nota obisnuita, si dupa care Pink, Kanye West si Britney Spears au avut ce premii duce acasa, iar pe scena au urcat pentru a intretine atmosfera muzicala o serie de nume sonore, printre care Beyonce, Kid Rock si Paul McCartney. Chiar si in absenta, presedintele american ales a reusit sa se impuna ca starul galei, comenteaza Reuters.
Solista Katy Perry, gazda galei si castigatoare a premiului la categoria “Best new act”, a aparut pe scena purtand o rochie imprimata cu chipul lui Obama si cu mesajul: “Poate ca acum europenii ne vor iubi din nou”. Co-prezentatorul spectacolului, solistul Jared Leto, nu a facut nota discordanta, purtand un tricou imprimat cu chipul lui Obama si incurajandu-i pe cei 10.000 de spectatori ai evenimentului gazduit de Echo Arena din Liverpool sa strige “Felicitari Barack!”.
Mandria de a fi din Liverpool a spectatorilor a fost pe deplin alimentata de prezenta pe scena a lui Paul McCartney, care a primit premiul “Ultimate legend” din partea solistului trupei U2, Bono. Acesta i s-a adresat fostului basist al trupei The Beatles cu titlul de ‘Sfantul Paul McCartney’ si a adaugat ca acesta este singura persoana prezenta pe Echo Arena, a carui creatie muzicala este nemuritoare. “Iata omul care a inventat fisa postului in meseria mea”, a mai declarat Bono despre McCartney.
Discursul sustinut de McCartney in momentul acceptarii premiului a fost insa mai modest. “Doresc sa le multumesc mamei si tatalui meu”, a declarat el in uralele multimii, adaugandu-i pe lista de multumiri si pe ceilalti membri ai trupei The Beatles dar si pe “toti cei din Liverpool”. McCartney a incheiat intr-o nota devenita obisnuita pentru seara de 6 noiembrie, multumindu-le americanilor ca l-au votat pe senatorul Obama.
In culise, McCartney a reamintit ca are o melodie pe care crede ca noul presedinte american o poate dedica sotiei sale, Michelle Obama – balada “Michelle”.
Pe scena au mai urcat pentru a canta Beyonce, The Killers, Pink si Kanye West, acesta din urma sustinand un duet pe piesa “American Boy” cu solista britanica Estelle.
Kanye West a fost la cea de-a doua aparitie pe scena unei gale MTV Music Awards, de aceasta data el a venit insa invitat, dupa ce in 2006, la Copenhaga, a sarit pe scena din public, enervat ca nu a primit premiul la categoria “Best video” pe care considera ca i se cuvine si declarand in fata spectatorilor ca: “daca nu am castigat inseamna ca aceasta gala si-a pierdut credibilitatea”.
De aceasta data West a jucat rolul gentlemanului perfect si a acceptat premiul la categoria “Ultimate urban act” cu politicoasa mentiune ca il dedica fanilor sai.
Britney Spears, aflata in plina revenire muzicala dupa momentele grele prin care a trecut odata cu divortul de Kevin Federline si pierderea custodiei asupra celor doi copii pe care ii are cu acesta, a obtinut premiile la categoriile ‘Best act of 2008’ si “Best album” cu LP-ul “Blackout”.
Piesa lui Pink, “So What”, a castigat premiul pentru “melodia care provoaca dependenta”. Trupa germana Tokio Hotel a primit titlul de “Headliners of the year”, iar formatia 30 Seconds to Mars a ”ncasat” doua premii la categoriile “Rock out” si respectiv “Best video”.
Premiul la categoria “Best act ever” i-a revenit veteranului Rick Astley

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.