Listele electorale la control

Listele electorale la control

0 176

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a anuntat, pe 6 iulie, ca a primit 82 de cereri de la organele de urmarire penala, prin care se solicita verificarea unor persoane care si-ar fi exercitat de mai multe ori dreptul de vot la alegerile pentru PE, si alte 25 de sesizari din partea competitorilor electorali.
Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 55/2009, care a abilitat AEP sa verifice listele electorale, Autoritatea are la dispozitie 6 luni de zile pentru verificarea listelor electorale de la primirea acestora in urma alegerilor europarlamentare din 7 iunie, iar in cazul in care descopera persoane care au votat de mai multe ori sesizeaza organele de urmarire penala competente.

Milioane de euro aruncati in programe informatice pentru alegeri
AEP solicita ca, in termen de 60 de zile, castigatorul contractului sa arhiveze aproximativ 1.000.000 de pagini reprezentand liste electorale si, in acelasi timp, sa puna la dispozitie soft-ul de verificare a votului dublu.
Autoritatea Electorala Permanenta a inceput licitatia pentru achizitia soft-ului care va arhiva si verifica listele electorale de la alegerile pentru Parlamentul European. Pentru acest program s-au alocat 600.000 de euro iar procedurile de achizitie se vor finaliza in 4 septembrie, informeaza NewsIn.
Autoritatea a cumparat pentru centralizarea voturilor la alegerile europarlamentare din acest an un soft in valoare de 340.000 euro. La alegerile pentru Parlamentul European din 2007, sistemul informatic a costat 252.000 de euro, in timp ce la alegerile parlamentare din 2008, pentru programul informatic AEP a platit 5.822.080 lei, iar la alegerile locale din iunie 2008 costul s-a ridicat la 2.130.817 lei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.