Lista alimentelor nerecomandate scolarilor

Lista alimentelor nerecomandate scolarilor

0 78

Toate societatile comerciale din unitatile de invatamant au obligatia ca, incepand cu 18 septembrie, sa respecte recomandarile Ministerului Sanatatii Publice cu privire la alimentele nerecomandate prescolarilor si scolarilor si a principiilor care stau la baza unei alimentatii sanatoase pentru copii si adolescenti, informeaza Biroul de Presa al MSP.
Actul normativ, care de la aceasta data intra in vigoare, contine exemple de alimente “nerecomandate” si nu o lista exhaustiva a acestora. Scopul acestuia este de creare a unui comportament alimentar sanatos, pornindu-se de la premisa ca, pe parcursul programului scolar (4-6 ore pe zi), necesitatile copilului sunt reprezentate de echivalentul unei gustari, respectiv maxim 10% din valoarea calorica zilnica, reprezentand 300 Kcal.
Ministerul Sanatatii Publice subliniaza faptul ca procesul de orientare catre o alimentatie sanatoasa nu poate fi realizat exclusiv prin interzicerea comercializarii anumitor alimente in incinta scolilor. Acest proces necesita o viziune integrativa, pe termen lung, prin efortul sustinut al tuturor celor care sunt implicati in educarea si cresterea copiilor.
Reprezentantii MSP considera ca si familia, scoala si societatea joaca un rol esential in promovarea unui stil de viata sanatos, care sa asigure dezvoltarea armonioasa a tinerei generatii si, totodata, un inalt nivel de protectie a starii de sanatate releva sursa citata.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.