Lipsa de interes pentru Ziua Veteranilor

Lipsa de interes pentru Ziua Veteranilor

0 609

Tinerii nu mai au patriotismul nostru, care am luptat pe front pentru tara asta! Sunt vorbe spuse cu amaraciune de veteranii de razboi brasoveni, la ziua carora niciun elev nu a venit ieri in Piata Unirii sa le aduca un omagiu cat de mic.

Tinerii nu mai au patriotismul nostru, care am luptat pe front pentru tara asta! Sunt vorbe spuse cu amaraciune de veteranii de razboi brasoveni, la ziua carora niciun elev nu a venit ieri in Piata Unirii sa le aduca un omagiu cat de mic. Veteranii dau vina si pe dascali, care nu le insufla copiilor patriotism sau respect fata de cei care s-au sacrificat pentru tara lor.
Cu toate ca veteranii de razboi au facut demersuri la Inspectoratul Scolar al Judetului pentru ca la Ziua Veteranilor de Razboi sa fie prezenti si elevi ai scolilor brasovene, actiunea lor a ramas fara ecou.
Asa se face ca Ziua Veteranilor s-a desfasurat in Piata Unirii fara ca macar un copil sa asiste la eveniment, ratand ocazia rara de a inveta ce inseamna dragostea de patrie dusa pana la sacrificiul suprem chiar de la cei care au luptat cu arma in mana pentru tara lor. G-ral maior (r) Mircea Vlaicu a ramas foarte surprins ca ieri, la sarbatoarea deosebita, nu au participat tinerii.
„Ne-am adresat Inspectoratului Scolar sa vina cel putin cu cateva clase – tinerii sunt aceia care sa invete de la noi cate ceva. Niciun tanar n-a venit.ziua_veteranilorp
Vinovati sunt cei de la Inspectoratul din Brasov, spre deosebire de alte localitati, unde tinerii si toate scolile participa la astfel de evenimente”

In aceste conditii, nu este de mirare ca Guvernul Romaniei le acorda o indemnizatie de mizerie veteranilor de razboi sau sotiilor acestora, chiar si acum, cand a fost dublata in ultimul moment.
Numarul veteranilor este tot mai mic astfel efortul bugetar a fost nesemnificativ; oricum, infinit mai mic decat povara pensiilor speciale pe care vor sa si le acorde parlamentarii.
Ceremonia din Piata Unirii a debutat cu o slujba religioasa, dupa care a urmat o depunere de coroane. Evenimentul s-a incheiat cu defilarea trupelor, in aplauzele celor putini veniti sa-i omagieze pe veterani.

 

Vifor Rotarveterani de razboi

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.