Lipsa autostrazii Bucuresti – Brasov creeaza gauri in buget

Lipsa autostrazii Bucuresti – Brasov creeaza gauri in buget

0 81

Mult asteptata autostrada Bucuresti – Brasov creeaza probleme inainte de a aparea de facto. Astfel, pentru cei 168,6 km care ne despart de capitala, vor fi investite aproape 65 de mil. euro anul acesta, adica aproximativ 172.000 de euro pe zi. Pentru ca intarzie sa apara, autostrada creeaza pierderi majore si pentru cei care vor sa tranziteze aceasta zona.


Pana in 2015, pierderile vor totaliza circa 1,541 de miliarde de euro. „Este vorba atat despre beneficiile pe care le poate aduce aceasta autostrada, prin micsorarea timpului de mers sau prin atragerea de investitori in lungul ei, cat si despre faptul ca se va economisi combustibil”, a declarat pentru ziarul « Gandul » Michael Stanciu, presedinte al Search Corporation, compania care a facut studiul de fezabilitate al autostrazii Bucuresti-Brasov.


Asa cum s-a intamplat si in alte tari care si-au consolidat infrastructura, piata imobiliara din regiune va exploda, proprietarii putand specula momentul. Daca pe ruta Bucuresti-Ploiesti au fost deja pornite lucrarile pe cele doua tronsoane, Bucuresti-Moara Vlasiei si Moara Vlasiei-Ploiesti, santierele fiind deschise, Ministerul Transporturilor nu a definitivat inca dialogul competitiv pentru alegerea constructorului drumului Comarnic-Brasov.


Ministerul Transporturilor a declarat oficial ca exista 12 consortii a depus un dosar de 5.000 de pagini, in medie, de unde rezulta un material de studiu de 60.000 de pagini. Castigatorul licitatiei va trebui sa se asigure ca intreaga constructie va decurge normal si se va incadra in timp, urmand sa se ocupe si de administrare si de eventualele costuri de reabilitare pe o perioada de 30 de ani.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.