Lipsa acuta de personal la Protectia Copilului

Lipsa acuta de personal la Protectia Copilului

0 164
10% dintre asistentii maternali brasoveni au parasit sistemul in acest an. Directia pentru protectia copilului se confrunta cu o lipsa acuta de personal si in ceea ce proveste ingrijitorii si infirmierele, mai ales in centrele unde sunt institutionalizati copiii cu handicap. Singura veste buna este ca alocatia pentru  mancarea copiilor aproape s-a dublat de la 1 decembrie.
Directia pentru Protectia Copilului Brasov are un deficit de  personal de 16% in acest moment, adica lucreaza cu 179 de oameni mai putin decat ar fi nevoie. Salariile mici i-au determinat pe cei mai multi sa plece si sa caute locuri de munca mai bine platite si mai putin stresante.
Virginia Martin, director DGASPC Brasov, spune ca angajatilor sai ramasi in sistem le-a fost aproape imposibil sa-si desfasoare activitatea.
Din fericire, alocatia de hrana pentru copiii institutionalizati a fost majorata de la 1 decembrie la 12 lei, pentru copiii pana la 4 ani si la 15 lei pentru copiii peste 4 ani. In primele 8 luni ale anului, Directia nu a facut nici macar o angajare, iar in ultimele, doar 8 oameni au fost angajati, dintre care 5 sunt asistenti maternali. Nu mai putin de 10% dintre asistentii maternali au parasit sistemul anul acesta, iar interesul pentru aceasta activitate scade continuu.
Directia pentru Protectia Copilului are in grija peste 1000 de copii, dintre care aproape 300 se afla in grija asistentilor maternali, iar restul sunt institutionalizati in centrele de plasament.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.