Limitatoarele de viteza i-au exasperat pe soferii brasoveni

Limitatoarele de viteza i-au exasperat pe soferii brasoveni

0 450

Soferii brasoveni sunt iritati de limitatoarele pe care Politia Rutiera le vrea la toate trecerile de pietoni din oras. Ca sa nu fie nevoiti sa faca educatie rutiera cu soferii si pietonii, politistii au impus Primariei solutia costisitoare a opritoarelor, care ingreuneaza traficul. Un efect pervers si mai greu de remarcat este poluarea fonica si sonora crescuta

Soferii brasoveni sunt iritati de limitatoarele pe care Politia Rutiera le vrea la toate trecerile de pietoni din oras. Ca sa nu fie nevoiti sa faca educatie rutiera cu soferii si pietonii, politistii au impus Primariei solutia costisitoare a opritoarelor, care ingreuneaza traficul. Un efect pervers si mai greu de remarcat este poluarea fonica si sonora crescuta in urma demarajelor dupa franarea la opritoare. Edilii vor sa rediscute cu Politia in Comisia de circulatie necesitatea opritoarelor la toate trecerile si motivele pentru care oamenii legii au cerut desfiintarea unor treceri de pietoni.
Dupa cele 4 accidentele mortale pe treceri, dar si in urma scandalului Godina, care i-a subrezit serios imaginea, Politia Rutiera a impus Primariei cea mai neinspirata solutie pentru a reduce riscul de accidente in trafic. Conformandu-se solicitatii, edilii au montat limitatoare de reducere a vitezei la peste 30 de treceri de pietoni, multe dintre ele pe Calea Bucuresti. trafic bv1
Daca Politia Rutiera crede ca aceasta este solutia pentru a evita accidentele care au costat viata a 4 persoane de la inceputul anului, soferii cred ca traficul este mult ingreunat, cu „demaraje aiurea siopriri aiurea”.
Limitatoarele in exces nu doar ca ingreuneaza traficul in oras, dar vor face din Brasov un oras din ce in ce mai poluat, spun reprezentantii Primariei, care vor sa negocieze cu Politia solutii mai eficiente pentru reducerea riscului de accidente in trafic.
Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei, spune ca, daca Brasovul a fost chiar premiat la Bruxelles pentru modul in care a fluidizat traficul si pentru reducerea poluarii datorita aceste fluidizari, acuma am trecut in cealalta extrema.
Reprezentantii primariei spun ca la urmatoarea intrunire a Comisiei de circulatie vor incerca sa-i convinga pe politisti sa renunte la ideea de a desfiinta cateva treceri de pietoni, foarte utile in zonele in care au fost amenajate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.