Limita maxima de viteza din Brasov majorata la 70 km/h

Limita maxima de viteza din Brasov majorata la 70 km/h

0 89

Comisia de Circulatie din Brasov a venit cu propunerea de modificare a limitei maxime de viteza in municipiul Brasov, de la 50 la 60 de km/ora, cu exceptia intrarilor in municipiul Brasov, unde se majoreaza la 70 km/ora, si in interiorul cartierelor, in zona unitatilor de invatamant, unde se mentine restrictia de viteza de 30 km/ora.
Aceasta propunere a intrat in vigoare ieri, 01 septembrie 2010.
In ultimii ani, in municipiul Brasov a avut loc un proces de resistematizare a circulatiei prin scoaterea traficului greu din interiorul orasului, introducerea de sensuri unice si amenajari de sensuri giratorii, care au avut ca efect fluidizarea circulatiei, se arata intr-un comunicat de presa postat pe site-ul Primariei Brasov.
In urma studiilor si simularilor de trafic, precum si a analizelor si discutiilor avute cu Politia Rutiera s-a ajuns la concluzia ca, pentru cresterea fluentei traficului in interiorul municipiului Brasov, este necesara majorarea limitei de viteza din interiorul orasului.
Majorarea limitei de viteza la 70 de km/ora se va face pe urmatoarele tronsoane:
– D.N. 1, intrarea dinspre Bucuresti, pana la sensul giratoriu de la str. Poienelor,
– D.N. 11, iesirea spre Harman, de la intersectia str. Harmanului – b-dul Garii, pana la limita intravilanului,
– D.N. 13, iesirea spre Targu Mures, de la pasajul Fartec, pana la limita intravilanului,
– D.N. 1, iesirea spre Sibiu, de la sensul giratoriu Hornbach, pana la limita intravilanului,
– D.N. 73, intrarea dinspre Cristian, de la limita intravilanului, pana la sensul giratoriul de la Real (Soseaua Cristianului – str. Caramidariei); iesirea spre Cristian, sensul giratoriu Hornbach – pana la limita intravilanului.
Aceasta decizie are caracter provizoriu, pentru o perioada de 6 luni de zile, urmand, in functie de rezultate, a se analiza permanentizarea ei sau suspendarea acestei decizii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.