Liliputanii pedelisti si gigantii liberali

Liliputanii pedelisti si gigantii liberali

0 82

Clima – dar mai ales climatul – de sub Tampa afecteaza in mod diferit personajele ce colcaie pe scena politica locala. Dimensiunile sunt primele atinse de mediul politic viciat. Unii par sa se chirceasca si sa intre la apa mai mult decat i-a croit natura. Altii, dimpotriva, cresc peste noapte mai ceva ca un cozonac pus la dospit.


Acuma, se poate ca totul sa fie doar un defect optic. Poate ca reducerea unora la dimensiuni liliputane ii face pe ceilalti sa para mai mari decat sunt in realitate. Si invers.


Fenomenul de distorsiune se manifesta nu neaparat prin comparatie cu alte personaje. Unora li se intampla brusc sa se vada azi pe sine mai mari decat erau ieri. Vicepresedintele CJ Marian Rasaliu a trecut cu siguranta printr-o asemenea experienta. Dupa ce si-a vazut atributiile imputinate prin decizia sefului sau de la judet, Aristotel Cancescu, si biroul baban pe care-l ocupase pana deunazi in CJ restrangandu-se la dimensiunile modeste ale unei camarute din incinta imobilului „Micul print”, imposibil ca lui Rasaliu sa nu-i fi trecut prin cap ca a crescut el mare. Butaru, celalalt vice, are cu siguranta aceeasi perceptie inselatoare asupra propriilor dimensiuni. Dupa ce iti raman mici indatoririle si esti mutat disciplinar in spatii mai modeste, este aproape natural sa banuiesti despre tine ca ai luat proportii.


Ambii vici se afla in prezent in concedii prelungite, care medicale, care legale. N-am vazut motivarea cererilor de concediu, dar banuiesc ca amandoi se suspecteaza de inceput de gigantism.


Cu asa subalterni pricajiti, seful Cancescu se multumeste sa creasca doar prin comparatie. Dar nu liderul liberalilor judeteni este personajul cel mai atins la Brasov de cresterea extremitatilor. Acromegalia si-a ales o victima tot din tabara liberala. De data asta, o femeie. Nimeni alta decat duduia Tanasescu de la Inspectoratul Scolar Judetean. Si de la Senatul Romaniei, unde l-a inlocuit pe Nicolae Vlad Popa, trimis in Parlamentul European de euroalegerile din 25 noiembrie. Si de la conducerea organizatiei municipale a PNL Brasov, daca sunt adevarate zvonurile ca actualul lider, Aurel Ionel, va plati pentru rezultatele slabe de la euroscrutin. Si, in fine, de pe lista de candidati pentru Primaria Brasov din partea PNL.


Daca nu demisiona din functia de consilier local, Carmen Tanasescu putea merge linistita sa se trateze de obezitate la nivelul competentelor. Nici acum nu-i prea tarziu.


?


Vifor Rotar


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.