Lighenarii brasoveni la OJPC impotriva CET

Lighenarii brasoveni la OJPC impotriva CET

0 159

Lighenarii brasoveni sunt niste fosile istorice repuse in circulatie prin grija Primariei pentru bunul mers al urbei. Ei au trait prin anii ’80 ai epocii Ceausescu, atunci cand prin magazinele de specialitate nu se mai gaseau nici de leac ligheane, cele de aluminiu fiind folosite ca antene parabolice, iar cele de plastic folosind la spalatul trupului, prin apartamentele lipsite de apa calda datorita conducerii de atunci a tarii.
Dupa Revolutie ligheanele au disparut odata cu lighenarii, acestia evoluand la normalitate prin spalare obisnuita in cada.
Iata insa ca, din adancurile istoriei si ca bacteriile cu o varsta de sute de ani gasite pe sub gheturile antarctice, prin grija Primariei – sau mai bine spus, prin absenta acesteia – lighenarii au inceput din nou sa prinda viata. Si asta pentru ca, zice-se, CET-ul Brasov nu si-a achitat nu stiu ce datorii catre furnizorul de gaze, datorii cauzate de neplata de catre unii consumatori a agentului termic furnizat, atat persoane fizice, reprezentate de asociatiile de proprietari, dar si, sa nu uitam, ai unor mari consumatori, disparuti ca niste comete de pe firmamentul industrial brasovean din varii interese si mai ales din cele imobiliare, cu vopsea de Primarie pe ele, cum ar fi Tractorul UTB, Rulmentul si inca alte cateva, care au plecat, dar au lasat datoriile pe loc. Sa nu uitam asta si sa nu uitam ca ele, datoriile, nu au fost achitate de nimeni dintre cei care le-au cumparat resturile de existenta.
Dar neolighenarii nu s-au putut reacomoda cu vechiul obicei al stramosilor, ei fiind indoctrinati de existenta noastra in UE, astfel ca tot mai multi s-au dus cu jalba-n bat, la adresa CET Brasov, la OJPC, unde teancul de asemenea jalbe creste de la o zi la alta.
Asociaþiile bun-platnice au depus la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului plangeri in sensul nefurnizarii de apa calda de mai multe saptamani. In acest moment circa 25.000 de apartamente din Braºov nu beneficiaza de apa calda tocmai din cauza acestor datorii pe care CET-ul le are la furnizorul de gaz. Printre acestia se afla si oameni care nu au plati intretinerea complet, avand si ceva restante, dar si buni platnici.
Seful OJPC Brasov, Marius Dunca, spune ca institutia pe care o conduce nu poate sa furnizeze apa calda la tzutzuroi, ci doar sa amendeze furnizorul de apa calda, ceea ce nu ar face decat sa inglodeze CET Brasov si mai mult in datorii.
Ma intreb insa ce face Primaria in aceasta problema? Se pare ca nici ea – sunt zvonuri neconfirmate – nu si-ar fi platit toate datoriile catre CET, rezultate din subventiile pe iarna 2008 – 2009. Este drept ca primarul George Scripcaru taie in vazul multora panglici de inaugurare a unor locuri de joaca si ar fi stupid sa vina sa taie cate o panglica acasa la fiecare, cand respectivul vrea sa se imbaieze. Dar situatia critica de la CET este veche si, la fel ca teancul cu reclamatii de la OJPC a tot crescut, la fel de mare este si teancul de promisiuni primariale vizand rezolvarea problemei.
Acuma la ce sa ne asteptam, astia lighenarii? Ca vom primi in cel mai scurt timp apa calda la robinet sau ca vom fi obligati sa ne adunam, cu ligheanele sub brat, in fata Primariei?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.