Ligheanul cu zoaie

Ligheanul cu zoaie

0 149

Inca odata, presedintele Traian Basescu, inghesuit cumva, printre oi si oale spre ulcele politice, cu oameni dragi lui gata sa fie fripti pe tepusa Penalului, uitandu-se cu groaza cum intra la apa scara cu procentele sondajelor, ii trage cu o mutare a la Cezar, ii putem spune chiar cezariana: divide et impera.
Nu cred ca mai trebuie aratata si dovedita dependenta, ca de droguri, a premierului Emil Boc de hotararile cotroceniste. Este cunoscuta menirea si soarta nebunului pe oricare esichier, in slujba regelui, ca sa-l apere, in timp ce acesta valseaza intr-o parte sau alta a damei celei mai de consumatie: politica. Iar valsul basescian este, acuma, crud insa schiop si cocosat. Si ca sa-si acopere infatisarea de Henric al III-lea, interioara si exterioara, Traian Basescu il pune pe supusul Emil Boc sa latre: so pe ei! Dupa care vine el, pseudopacifistul, cu ligheanul in care ii zac excrementele sufletesti si-i pune pe combatanti sa-si spele pacatele in aceste zoaie, chiar daca o parte din tabere este formata din oameni apropiati lui, dar sub forma de sclavi, fara ca acestia sa-si dea seama de dependenta si de imensitatea drobului de sare de deasupra capetelor lor.
Si iata-l pe Traian Basescu iesind, la cateva ore de la izbucnirea celui mai transant atac in interiorul coalitiei PD-L – PSD, recomandand ironic :”Este timpul ca ambele partide sa-si bage picioarele in apa rece”,
In aceste momente, trebuie sa domine responsabilitatea si, in masura in care vor solicita o intalnire, imi voi face timp sa o avem. Este bine ca cele doua partide sa isi bage repede picioarele in apa rece. Vom vedea…”, a spus Traian Basescu.
„Cu privire la propunerea de remaniere facuta de premierul Emil Boc trebuie sa va precizez ca eu nu am primit inca o astfel de solicitare. In acelasi timp, cred ca in toate actiunile celor doua partide trebuie sa domine responsabilitatea si in masura in care vor solicita o intalnire imi voi face timp sa o avem”, a spus seful statului, ieri, raspunzand unei intrebari venite din partea presei.

Punandu-i-se in vedere ca PSD a solicitat deja o mediere in privinta situatiei create in jurul ministrului de Interne Dan Nica, seful statului a raspuns sec: „Vom vedea!”.

Dupa care a adaugat, cu hahaitul sau binecunoscut, o mare minciuna si in bataie de joc, ca ultimul boschetar dupa ce, bine baut, neaga ca si-ar fi facut nevoile la colt de bloc: „Imi pare rau ca nu sunt atat de bine informat ca ziaristii, eu am fost in sedinte”.
Aceasta declaratie a fost facuta de seful statului in cadrul intalnirii oficiale cu presedintele Republicii Azerbaidjan, aflat – oho, ce oaspete important! – in vizita oficiala in Romania. Astfel i-a aratat acestuia – si se stie cam cum merg treburile prin republicile caucaziene – cam cine este el, Traian Basescu, in tara sa.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.