Liga ziaristi superiori vs. divizia gaozari

Liga ziaristi superiori vs. divizia gaozari

0 54

Cel mai reusit titlu – dar si miezul articolului e la fel de consistent – l-a izbutit ziarul Gandul pe stema stenogramelor „ticalosiei” cum le titreaza servil Radu Moraru pe burtierele emisiunii „Nasul” incercand o slugarnicie lingvistica fata de presedintele Traian Basescu. „Cum a dus-o maestrul Chireac pe ANI cea nevinovata in gura lupului SRS” descrie cel mai bine posturile in care se gasesc cei trei protagonisti ai ultimei manarii de presa la care avem acces, iata, cu ajutorul tehnicii de inregistrare a serviciilor. Care tehnica este acuzata vehement acum de maestrul Chireac, in straduinta penibila de a muta atentia audientei de pe tema principala – modul bagabontesc-cinic in care rechinii media fac presa – pe detaliile tehnice care ne-au cuplat si pe noi la eveniment.
Tot Chireac considera ca SRS – Sorin Rosca Stanescu, poreclit nu degeaba Nasul printre gazetari – isi facea cinstit meseria de jurnalist si se documenta deontologic pentru editorialele mnealui cand il santaja gros pe seful ANI, fostul procuror Catalin Macovei, sa-i dea ponturi despre dosarele greilor PD-L Berceanu si Videanu.
Care „mananca singuri si nu-mpart cu nimeni” – culpa grasa ce se desprinde din conversatia celor 3 baieti intalniti la un santaj amiabil in decor natural ambientat cu microfoane. Bijuteria de reuniune – lectie de manual de gazetarie despre cum scoti niste informatii cand sursa face nazuri – risca sa se acopera cu aceeasi zgura ipocrita care s-a depus si pe dialogul antologic Remes-Muresan, cand ministrul caltabos lua o spaga unsuroasa in direct. Si acum, ca si atunci, protagonistii sunt suparati pe baietii care i-au inregistrat si pe aia care au publicat sau emis in eter, dar n-au nicio remuscare pentru posturile in care au fost surprinsi. De santajisti versati, mediatori manjiti sau incasatori jegosi de spagi. Unii la fel de vinovati ca si ceilalti.
Bogdan Chireac a revenit in emisiuni si conclavuri media la scurta vreme dupa ce fusese silit de seful sau de atunci Cristian Tudor Popescu sa-si dea demisia de la ziarul Gandul, de unde incasa probabil infinit mai putin decat de la firmele pe care le promova duplicitar in editoriale in care desfiinta deontologic concurenta. Nu cred ca o sa-i ia o mai mult de-o saptamana pentru a-si recompune mina miop-experta, ravasita in prezent de intrebarea devastatoare: „Cum e posibil ca in Romania anului 2009 serviciile sa inregistreze trei baieti la o discutie nevinovata? etc, etc”
Mai ramane de lamurit rolul Scufitei Rosii in povestea din barlogul lupului SRS. Ipostaza destul de tulbure, dupa ce Macovei de la ANI vrea sa ne convinga de inocenta cu care s-a lasat atras in combinatie proxenetului Chireac si a bestiei SRS. „Era primul meu santaj, am vrut sa vad cum e” zice Macovei cu privire umeda, debordand de profesionalism si ingenuitate virginala. Senzatiile pre-deflorare ale lui Macovei nu m-au convins. Mai degraba omul s-a dus la intalnire cu speranta vaga de fi dezvirginat contracost la dosarele din dotarea ANI de baieti mai priceputi. Care „joaca intr-o liga mai mare” si care nu se uita la mizilicul de 50.000 de euro invocat la un moment dat in discutie.
Pana se lamuresc lucrurile, pe teren avem asa: arbitrul plesnind de integritate Chireac mediind un meci inegal intre Liga superioara a gazetarilor deontologi si divizia ANI gaozari.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.