Lidera grefierilor din Brasov – cercetata penal

Lidera grefierilor din Brasov – cercetata penal

0 113

Nepotismele si favoritismele sunt la ordinea zilei in societatea romaneasca, insa, cand vine vorba de sistemul bugetar romanesc, se pare ca actele de acest gen se inmultesc. Daca ai norocul sa ai o ruda intr-o functie importanta intr-una dintre institutiile de stat din Romania, poti fi sigur/a ca ai un loc de munca oricand asigurat.
Astfel, coruptia isi intinde „tentaculele” de la Parlamentul Romaniei pana la scolile si gradinitele de cartier sau consiliile si jurisdictiile locale.
Institutiile bugetare brasovene nu au fost nici ele ocolite de astfel de „persoane” influente care au pastrat un loc cald, fie pentru cineva drag lor, fie pentru o suma mai mult sau mai putin frumusica de pesches.
Astfel, sefa sindicatului grefierilor din Brasov, Daniela Dimean, este cercetata penal pentru infractiuni de fals si trafic de influenta, dupa ce ar fi angajat fictiv o studenta de la Universitatatea „Spiru Haret” pe post de grefiera, fara ca aceasta sa mai sustina examen.
Potrivit unor surse judiciare, Daniela Dimean, care a activat ca grefiera la Sectia Civila a Judecatoriei Brasov, ar fi falsificat o decizie de numire in functia de grefiera a studentei, semnand decizia in locul presedintei Curtii de Apel Brasov, Mirena Radu. Totul pentru o suma cuprinsa intre 300 si 500 de euro.
Scandalul a devenit public dupa ce proaspata „grefiera” s-a dus la contabilitatea Judecatoriei si a intrebat ce salariu i s-ar cuveni, fiindca ar avea nevoie de o adeverinta de venit in vederea obtinerii unui credit.
Cu numai cateva saptamani inainte, grefiera cu pricina, lidera de sindicat, isi exprima nemultumirea cu privire la proasta finantare a instantei, diminuarea salariilor, numarul mare al orelor de lucru, munca peste program si altele asemenea. Probabil, de aceea avea nevoie de ajutoare.”Noi vrem o politica corecta fata de sistemul nostru si un respect fata de profesia noastra”, a declarat Daniela Dimean, grefier, in presa locala.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.