Licitatii dubioase la Turism

Licitatii dubioase la Turism

0 181

Se pare ca ministrul Turismului, Elena Udrea, a luat, pentru minister, printre alte perdele si jaluzele, si masini cu „derogare”. Si nu este vorba de masini de tocat sau de spalat vase, ci din acelea ceva mai speciale, se pare. Adica niste masini de tocat bani si masini de spalat bani.
Caci cum poate fi numit urmatorul fapt, inadmisibil in orice tara cat de cat normala?
Iata ca, In loc sa descalifice la licitatie firmele care au venit cu un pret mai mare decat cel maxim propus, Elena Udrea a scos mai multi bani din buget, probabil pentru ca achizitiile sa fie facute de la firme care au stiut sa ridice din sprancene scorul comisionului.
Ministerul Turismului, condus de Elena Udrea, a cumparat noua Dacii Logan la un pret cu 50.000 de lei mai mare decat suma alocata initial. Si asta cu toate ca legislatia in vigoare nu permite depasirea bugetului initial. Povestea Loganurilor apare intr-un raport depus la Comisia parlamentara de ancheta de catre Unitatea pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice (UCVAP).

În luna aprilie 2009, ministerul a decis achizitionarea de masini in valoare de 840.336 de lei, impartite in patru loturi. Lotul D se referea la achizitia a noua masini, cu o valoare de 190.000 de lei. Au concurat, pentru acest lot, doua firme, si ambele au cerut mai multi bani decat alocase ministerul. Astfel, SC Automobile Dacia SA a cerut 236.044 de lei, iar Erebus Tehnice International 290.946 de lei.
Hai sa zicem ca pentru un minister atat de „important” ca cel al Turismului – sa nu fiu inteles gresit, un asemenea minister ar putea fi intr-adevar important pentru venitul statului, dar condus de un om capabil, cu mana de fier si, mai ales, un bun gospodar, care stie sa faca, asa cum zice romanul, bici din rahat, dar nu de aceasta blonda amica a presedintelui, turista ea insasi prin viata – nu ar fi contat cei 50.000 de lei, dati in plus. Dar deranjaza pe orice contribuabil minciuna si fatarnicia si tupeul si obraznicia acestei ministrese.
Si cel mai mult deranjaza faptul ca nu este pedepsita pentru neregulile si haosul din minister, care seamana mai degraba cu un traftir de joasa speta, murdar si cu personal nespalat.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.