Licitatii de locuri de parcare in ciuda vecinilor

Licitatii de locuri de parcare in ciuda vecinilor

0 509

Doi brasoveni din cartierul Astra au licitat pentru un loc de parcare pana la pretul de 1000 de lei! Asta desi la cativa metri departare mai erau disponibile si alte locuri de parcare. Orgolii – spun vecinii, care nu inteleg de ce cei doi locatari nu s-au inteles si au tot licitat pana la cel mai scump loc platit din zona. Cazul nu este insa singular. Si alti brasoveni obisnuiti sa-si parcheze masina pe acelasi loc de ani buni nu vor sa cedeze locul in favoarea vecinului.
Primaria Brasov a reluat de la inceputul acestei luni licitatiile de atribuire a locurilor d eparcare de resedinta care au ramas libere in cartierele din Brasov. La licitatia din aceasta saptamana s-au scos la mezat locurile de pe strazile Berzei, Cocorului si Sarmisegetuza.
Desi taxa anuala a unui loc de parcare in aceasta zona este de 144 de lei doi vecini de pe strada Sarmisegetuza au licitat un loc pana la suma de 1.000 de lei, taxa pe care cel care a castigat licitatia va trebui sa o achite anual. Concurenta acerba nu este mereu determinata de lipsa locurilor de parcare ci mai degraba de orgolii sunt de parere vecinii. Unii ii spun chiar prostie omeneasca.
La licitata de saptamana aceasta s-au intamplat insa si lucruri amuzante. O varstnica a licitat pentru un loc de parcare pana la suma de 830 de lei insa cand a iesit din primarie si-a dat seama ca suma e prea mare comparativ cu veniturile ei si a cerut anularea tranzactiei. Un alt brasovean a plecat acasa cu cartonul cu numarul de licitatie crezand ca numarul inscris pe acesta este de fapt numarul locului de parcare.
In total peste 1350 de locuri de parcare au fost atribuite anul acesta. Numarul locurilor disponibile se apropie insa de 10000.
Cel mai scump loc de parcare a fost atribuit prin licitatie in urma cu cativa ani iar pentru el un brasovean a platit 3.800 de lei.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.