Licitatia pentru corn si lapte contestata la Brasov

Licitatia pentru corn si lapte contestata la Brasov

0 105

Programul “Cornul si laptele” este pus in pericol la Brasov datorita contestarii licitatiei organizate de Consiliul Judetean Brasov pentru produsele de panificatie. Cum verdictul Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor vine uneori si dupa cateva luni, datorita volumul foarte mare de lucru, este posibil ca procedura de atribuire a contractului sa ramana blocata pana dupa momentul inceperii scolii, astfel incat elevii si prescolarii brasoveni ar putea ramane multa vreme fara corn.
Urmare a licitatiei a fost declarata castigatoare pentru distributia de lactate firma Prodlacta, iar pentru corn societatea Vel Pitar.
Daca in privinta laptelui nu sunt probleme, Prodlacta ramanand sa distribuie lactatele, in privinta cornului lucrurile s-au complicat datorita contestatiei formulate de Agropan Star SRL din Sf. Gheorghe, care in ultimii doi ani a distribuit in scolile si gradinitele din judetul nostru produsele de panificatie.
Comisia care a analizat ofertele a considerat oferta celor din Sf. Ghoerghe ca fiind necorespunzatoare, pe motiv ca nu si-au declarat subcontractantii si nu au adus actele necesare pentru acestia. Reprezentantii Agropan Star SRL sustin ca nu au subcontractanti, in timp ce CJ sustine ca din experienta anilor trecuti stie ca firma covasneana subcontracteaza.
Totusi legea vorbeste de subcontractanti doar in masura in care acestia isi asuma direct responsabilitatea pentru bunurile/serviciile/lucrarile livrate/prestate/executate. Nu este prevazuta expres interdictia unui castigator al unei licitatii sa procure si din alte surse bunurile, in masura in care intreaga responsabilitate a executarii in bune conditii a contractului ii revine. Ar fi de preferat ca produsele de panificatie de la Vel Pitar sa ajunga pe bancile elevilor, intrucat sunt de calitate, iar capacitatea societatii de a le asigura nu ridica probleme, dar ramane de vazut ce decide Consiliul.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.