Lichidare voluntara si la Rulmentul

Lichidare voluntara si la Rulmentul

0 109

Dupa cateva amanari, in cele din urma, marti, a avut loc Adunarea Generala a Actionarilor de la Rulmentul. Decizia luata de AGA aduce inca o societate brasoveana in situatia celei de la Tractorul. Adunarea Generala a aprobat lichidarea voluntara a societatii si disponibilizarea a 2.000 de angajati din cei 2.240 cati sunt prezent, potrivit liderului de sindicat Gabriel Dachim.


Initial, Consiliul de Administratie a propus disponibilizarea in trei etape: prima etapa sa cuprinda 1.700 de angajati disponibilizati, cea de-a doua 290, iar cea de-a treia 250 de salariati. Reprezentantii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), insa, au propus disponibilizarea in doua etape, in prima urmand sa plece 2.000 de angajati, iar in cea de-a doua 240.


De asemenea, AGA a decis si dizolvarea Consiliului de Administratie si l-a numit ca administrator unic pe Victor Apostol, angajat al AVAS. Actionarii minoritari SIF Transilvania, care detine 2,3% din actiunile societatii si Orizont Oradea, care detine 13% din actiuni, au votat impotriva lichidarii voluntare a uzinei si a programului de disponibilizari.


Potrivit lui Dachim, reprezentantii actionarului Orizont Oradea au parasit sala si urmeaza sa conteste in instanta deciziile luate in cadrul AGA, pe motiv ca nu s-a tinut cont de propunerile Consiliului de Administratie.


Conducerea Rulmentul a mai convocat actionarii pentru a discuta dizolvarea si lichidarea voluntara a firmei si in luna februarie, dar Adunarea Generala nu a putut fi intrunita, in lipsa reprezentantilor AVAS, actionarul majoritar, cu 50,9%.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.