Liceul ,, St.O.Iosif” Rupea este centenar

Liceul ,, St.O.Iosif” Rupea este centenar

0 84

100 de ani au trecut de la punerea pietrei fundamentale la temelia Liceului ,, St.O.Iosif” Rupea și 70 de ani de învățământ liceal la Rupea.
Evenimentele de marcare a aniversării au început încă de joi,19 mai, când s- a organizat Crosul centenarului, urmat de meciurile de fotbal și baschet dintre actualii și foștii elevi și profesori ai liceului. Vineri , 20 mai 2022 orașul Rupea răsuna de marșul de sărbătoare, fanfara orașului însoțea elevii care se îndreptau spre aleea cu castani ca mai apoi să pătrundă cuprinși de emoție în curtea liceului.
Curtea liceului îmbrăcat în haine de mare sărbătoare era plină de personalități care au ales să sărbătorească edificiul de la poalele cetății.
După intonarea imnului național de către seniorii cetății, doamna director ține un discurs emoționat spunând că o școală care împlinește 100 de ani de viață este o institușie venerabilă, demnă de tot respectul”.
Invitații au fost salutați și de primarul orașului Rupea, Alexandru Opriș, de vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, membri ai Inspectoratului Școlar Brașov și mulți alții.
Ca semn de recunoștință pentru toți cei care au contribuit la un secol de educație, ctitori, profesori și elevi s- a dezvelit o placă comemorativă , iar pentru a marcat fiecare aniversare a liceului elevii și invitații au lasat un număr de 100 de baloane albe, care s-au ridicat spre albastrul infinit al cerului.
În Centrul de Documentare și Informare al liceului a avut loc un simpozion unde au fost evocate Comunicări privind istoricul așezării, al liceului, al învățământului și al personalităților locale.
S-a relansat cu această ocazie și revista liceului ,, Noi orizonturi”- număr aniversar.
Pe holurile liceului ,, St.O.Iosif “ a avut loc o expoziție intitulată ,, Trecut și prezentm sub bătrâna cetate”.
De la ora 16 la Casa de cultură din Rupea , elevii liceului susținut un spectacol – Liceu la cea aniversar –unde au recitat poezii de St.O.Iosif, au cântat la chitară, au interpretat piese de teatru , au dansat dansuri populare românești, maghiare și săsești.
,,Un sincer LA MULȚI ANI! școlii și un gând de recunoștință pentru toți cei care au dat o fărâmă din sufletul lor acestui lăcaș de învățământ, de cultură!

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.