Liceul de Muzica se muta la Uzina 2

Liceul de Muzica se muta la Uzina 2

0 80
Executivul municipalitatii cauta in continuare o solutie pentru ca elevii de la Liceul de Muzica Tudor Ciortea sa isi poata desfasura activitatea in conditii optime, dupa ce initial era propusa mutarea lor in incinta Colegiului Tehnic Maria Baiulescu.
Astfel, se cauta solutii in continuare pentru mutarea celor peste 300 de elevi, dupa ce maicutele Ordinului Franciscan au avut castig de cauza in procesul privind retrocedarea cladirii.
Timp de un an, problema relocarii liceului a fost temporar rezolvata de primarie care a platit o chirie de 15 000 de euro pe luna, bani pe care brasovenii erau nevoiti sa-i plateasca maicutelor pentru ca tinerii artisti din orasul lor sa aiba unde sa-si cizeleze talentul.
In consecinta, solutia este mutarea intregii unitati intr-o alta cladire apartinand municipalitatii si care nu mai este utilizata.
Una dintre acestea este cea a fostului Liceu de Alimentatie Publica din Uzina 2, care a fost oarecum lasat de izbeliste la cheremul hotilor de materiale de baza de vreo doi ani de zile.
Cu toate ca inainte de comasarea acestei unitati, cladirea fusese renovata si avea unele dintre cele mai bune dotari, caloriferele si alte obiecte ce pot fi valorificat au fost sustrase din cladire, mai ales ca nu exista paza permanenta.
Atat conducerea Liceului de Muzica, cat si cea a Inspectoratului Scolar Judetean Brasov, au considerat optima mutarea activitatii in aceasta cladire, care este destul de spatioasa, avand in vedere ca tinerii muzicieni au nevoie de mai multe sali, atat pentru studiu individual, cat si pe grupe. Cel mai probabil, mutarea se va face in decursul anului scolar, conducerea unitatii fiind de acord cu o „pauza” de o saptamana, cat ar dura transportarea materialelor didactice in noua locatie.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.