Liceenii nu stiu sa foloseasca computerul

Liceenii nu stiu sa foloseasca computerul

0 49

Mai sunt doua luni si elevii din clasele terminale de liceu vor incepe, in mod oficial, sustinerea probelor pentru examenul de Bacalaureat in 2010.
Pe langa matematica, limba si literatura romana si limbi straine, elevii vor trebui sa-si arate maiestria si in ceea ce priveste domeniul informaticii.
Din pacate, pentru multi dintre acestia, aceasta proba se va dovedi deosebit de grea.
Peste 50% din elevii de clasa a XII-a din Romania sunt incepatori in computere si au cunostinte medii de utilizare a acestora, arata un raport ECDL Romania.
Raportul a fost realizat in urma sesiunii de simulari IT desfasurata de ECDL in liceele din capitala cu elevii care urmeaza sa sustina proba de competente digitale din cadrul examenului de Bacalaureat, informeaza Evenimentul Zilei.
Sesiunea de simulare a constat in probe ce vizau utilizarea computerului si organizarea fisierelor, editare de text, calcul tabelar si informatie si comunicare (Internet).
Un subiect va contine un numar de aproximativ 15 -20 de itemi care vizeaza competente in urmatoarele domenii: concepte de baza privind sisteme de calcul, utilizarea computerului si organizarea fisierelor, procesoare de texte, procesoare de calcul tabelar, prezentari, baze de date, mijloace moderne de comunicare.
Intervalul de timp alocat pentru rezolvarea unui subiect este de maximum 90 de minute.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.