Liceenii isi integreaza cunostintele in Europa

Liceenii isi integreaza cunostintele in Europa

0 73

Tinerii liceeni din Brasov vor fi instruiti de catre colegii lor mai mari de la universitate in legatura cu un subiect foarte la moda si extreme de actual: Uniunea Europeana.
Astazi se incheie evenimentul local organizat de Societatea Studentilor Europenisti (SSE) in colaborare cu Asociatia Stiintifica a Studentilor Medicinisti (ASSM), si desfasurat pe parcursul a doua zile. Este vorba despre din proiectul national „Intelege Europa”.
La acest eveniment participa 13 orase din tara, iar cele doua licee vizate din Brasov sunt Colegiul National de Informatica si Colegiul National „Andrei Saguna”.
Tema principala ce va fi abordata este intitulata „Romania in Uniunea Europeana. Dincolo de orizontul ianuarie 2007”.
Scopul acestor buletine informative este de a-i informa pe tineri in legatura cu statutul, dar si responsabilitatile cetateanului european activ, clasa din care facem si noi acum parte. Finalitatea acestei caravane este crearea unor cluburi de eurpenistica ce vor monitoriza si vor incerca sa explice ce inseamna Comunitatea Europeana.
Acest eveniment se va incheia cu cea de-a doua editie a Scolii de Vara de 5 zile, la Arcalia, judetul Bistrita Nasaud, care va avea ca scop intalnirea cu liceenii care au format aceste cluburi.
Caravana a mai trecut prin Cluj-Napoca, Iasi, Bacau, Bucuresti, Sibiu, Craiova si Brasov si isi urmeaza itinerariul spre Sfantu Gheorghe, Satu Mare, Oradea si Timisoara.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.