Liceenii de la Honterus – internship in firme nemtesti

Liceenii de la Honterus – internship in firme nemtesti

0 93

Elevii de la „Honterus” au acum posibilitatea de a se pregati si din punctul de vedere al practicii, nu doar al teoriei, pentru cariera profesionala care ii asteapta o data cu absolvirea liceului.
Acestia vor putea participa la internship-uri special organizate pentru ei de Clubul Economic German Brasov in firmele nemtesti din Brasov.
Astfel, timp de o saptamana, liceenii se vor putea initia intr-ale meseriei participand la programul de orientare si informare profesionala pentru tineri.
Elevii au posibilitatea de a alege societatea si domeniul de activitate in care vor sa faca practica.
Presedintele CEG Brasov, Werner Braun, spune ca acest prim demers face parte din cadrul unui proiect mai amplu, „Fit for Future”, care isi propune sa ofere servicii de informare si formare profesionala.„Din pacate, aceste activitati sunt mai putin desfasurate in Romania. Din aceasta cauza nici tinerii nu stiu exact ce facultate sa urmeze, nici angajatorii nu gasesc profesionisti in anumite domenii. Sunt firme care, de exemplu, nu gasesc desenator tehnic. Toti tinerii viseaza functii de conducere administrative, vor sa fie manageri, cand, in realitate, aceasta pozitie este ocupata in urma unei activitati reusite in meserie”, explica Werner Braun, citat de cotidianul Adevarul.
Astfel, 25 de elevi ai Liceului „Johannes Honterus” vor „lucra”, timp de o saptamana, in cadrul a 11 firme membre ale Clubului Economic German din Brasov.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.