Licee cu piscina

Licee cu piscina

0 205


Inspectoratul Scolar Judetean Brasov a propus in acest an Ministerului Educatiei si Cercetarii, proiecte in valoare 633 de miliarde de lei vechi, bani care ar putea rezolva problema gradinitelor si scolilor in situatie de retrocedare, dar si a infrastructurii din multe scoli de la tara.


Daca MEC va acorda Brasovului intreaga suma ceruta, sefii Inspectoratului Scolar brasovean promit ca toate scolile din judet vor beneficia de reparatii si reabilitari.


?


Campus scolar in Bartolomeu


Unul din proiectele Inspectoratului Scolar Judetean Brasov pentru anul 2007 este dotarea a doua scoli cu facilitati de inot. Primul liceu brasovean care va detine o piscina va fi Colegiul National „Andrei Saguna”. Piscina va functiona in locul fostei Bai Comunale de langa colegiu.


Conducerea ISJ Brasov spune ca piscina scolara este un lucru banal in scolile din Occidentsi ca elevii romani ar trebui sa se bucure de acest lux. Daca initiativa va fi aprobata de catre MEC, sagunistii vor fi primii elevi din Romania care se vor bucura de piscina la scoala.


Singurul proiect deja aprobat care le va permite elevilor sa inoate la scoala este campusul din Bartolomeu. In zona Bartolomeu va aparea, pana la sfarsitul anului, un campus scolar destinat elevilor care vor sa faca performanta sportiva. Tinerii care vor invata acolo si nu numai ei, vor avea la dispozitie terenuri de sport amenajate, o sala polivalenta si o piscina. Cu toate ca acest campus este prevazut pentru o mie de elevi, si cei din alte scoli vor putea beneficia de bazinul de inot si de celelalte facilitati oferite de institutia care va aparea pe actuala locatie a CSS Brasovia.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.