LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim, Zen – Nyogen Senzaki, Paul Reps

LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim,
Zen – Nyogen Senzaki, Paul Reps

0 96

Byron in retea sau Cum a ramas libera canapeaua doctorului Freud – Alexandru Budac
Imaginea noastra despre suflet este la fel de importanta ca imaginea noastra despre univers. S-a scris mult despre faptul ca universul geocentric si structura tripartita a sufletului robit de pofte, aprins de pasiuni si inaltat de ratiune au fost perfect coerente si inseparabile. Noi suntem cei care decupam universul in conceptele noastre. Galaxiile si toate celelalte sunt realitati mentale. Orice viziune asupra sufletului trebuie sa rezolve probleme de epistemologie, etica, estetica. Literaturii, artei in general, i s-a cerut mereu sa le satisfaca pe toate trei sau sa se dea la o parte.
Alexandru Budac isi propune sa selecteze corespondentele dintre anumite reprezentari despre sufletul uman si viziunile pline de fantezie din romanele catorva prozatori remarcabili ai zilelor noastre.

Zen – Nyogen Senzaki, Paul Reps
Zen: Cele mai frumoase scrieri adunate de Paul Reps si Nyogen Senzaki a devenit inca din 1957, anul in care a aparut prima data, calauza unei generatii intregi. Cele patru carti reunite in acest volum reiau invatamintele zen stravechi, reper de-a lungul vremii pentru nenumarati oameni aflati in cautarea iluminarii si a intelepciunii.
Cartea a fost considerata calea prin care milioane de occidentali au izbutit sa intrezareasca semnificatia invataturii zen, prin dialogurile ei inovative, prin umor si intelepciune

V.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.