LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim Psihonautica – Paul Doru Mugur

LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim
Psihonautica – Paul Doru Mugur

0 181

Psihonautica – Paul Doru Mugur
O noutate absoluta in literatura romana, Psihonautica lui Paul Mugur realizeaza cu maiestrie trecerea de la materia viselor la nivelul realitatii, penduland la granita dintre literatura, fizica, filozofie, stiinte cognitive, antropologie si experiment lingvistic.
Intr-o viziune ce integreaza tehnologia si biologicul, volumul de fata reprezinta o calatorie la limita umanului, punand in scena, printre altele, accelerarea sau presiunea interioara de a sparge barierele cunoasterii prin descoperirea unei noi ecuatii a universului.
Manual de instructiuni privind calatoria in lumea visului, minicurs de fizica cuantica pentru eschimosi, portal catre internetul cosmic, Psihonautica este, in primul rand, o pledoarie pentru restabilirea libertatii interioare a omului.

Miracole mici si mijlocii – Carmen Firan
A emigrat, scrie si tipareste in doua limbi atat de diferite, calatoreste pana la epuizare, a fost la New York in fatidica zi de
11 Septembrie 2001. Este Carmen Firan, scriitoare care marturiseste ca „De tanara mi-a placut sa imbatranesc”. Cand nu scrie poezie sau proza, Carmen Firan se imparte intre cele doua patrii despartite de Ocean, merge la teatru, la concerte, la expozitii, observa strada, se implica in viata cetatii (mai trista sau mai vesela) sau bate lumea din Patagonia in India si de acolo in Chile… Toate aceste miscari ajung la noi mediate de o originala si adesea incomoda combinatie de inteligenta si sensibilitate. Cele doua patrii se reevalueaza astfel una prin cealalta, iar spiritul ei critic e ascutit ca un bisturiu.
, marturiseste ea intr-un loc si vedem aici simptomul unei dorinte de a se cantona intr-un spatiu protejat de surprize. I s-a intamplat insa tocmai contrariul:… Despre toate acestea scrie ea, pentru ca e singurul mod de a da un sens realitatii, acestei fulgurante si zapacitoare proiectii de imagini, simturi, persoane, intamplari si peisaje, prin miracolul major al materiei sensibile care este limba.

V.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.