LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim Din varful degetelor – Sarah Waters

LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim Din varful degetelor – Sarah Waters

0 188

Din varful degetelor – Sarah Waters
Din varful degetelor continua seria romanelor gay in care autoarea reia teme clasice ale romanului victorian englez. Sue Trinder este o orfana crescuta in cel mai rau famat cartier al Londrei. Cand Domnu, un escroc prieten de-al casei, ii face o propunere avantajoasa, Sue hotaraste sa conforme asteptarile celor care au ocrotit-o: nu trebuie decit sa cistige increderea unei domnisoare naive dintr-un conac de la tara si sa il ajute pe Domnu s-o cucereasca si sa puna mina pe averea ei. Dar dupa ce Sue ajunge sa o cunoasca pe victima inselaciunii planuite, evenimentele iau o turnura neasteptata… Un roman dickensian, plin de suspans si de rasturnari spectaculoase.

Jurnalul Perlei Orientului – Maureen Lindley
Romanul are in centru povestea unei eroine asiatice de la inceputul secolului XX, una dintre acele femei aventuroase, fascinante, pentru care lumea nu poate fi decit libera si interesanta.
Perla Orientului, eroina romanului, este fiica printului Su si a celei de a patra concubine ale sale. Inca de copil are o fire mult prea independenta ca sa se poata supune vietii stricte a unei familii din China secolului XX. Intr una din zile, nefasta, este surprinsa de una dintre surorile vitrege in timp ce trage cu ochiul din spatele unui paravan, observind fascinata cum tatal face dragoste cu una dintre servitoare, o chinezoaica cu picioa¬rele strins infasurate, dupa traditie, ca sa arate mai mici si mai senzuale, ca o floare de lotus. Drept pedeapsa, Perla Orientului este trimisa departe de casa, sa fie crescuta in sinul unei familii japoneze, rude indepartate ale printului Su. Este o lume noua si incin¬tatoare pentru ea, caci are intr adevar mai multa libertate si ocazia sa si formeze o educatie. Treptat, insa, pe masura ce se apropie de virsta adolescentei, descopera ca Japonia este o lume condusa de barbati, in care o femeie respectabila n are de ales decit sa se inchida pe vecie in apartamentele familiei si sa se supuna dorintelor sotului ei, suportind, adeseori, singuratatea. Iar o femeie nerespectabila, ca sa aiba sansa de a cunoaste lumea si a gindi cu mintea ei, trebuie sa se supuna dorintelor tuturor barbatilor, indiferent cit de pline de cruzime. Desigur, atita timp cit e frumoasa si dorita. Perla Orientului va alege, urmandu si firea nestapinita si imaginatia bogata, cea de a doua cale.

V.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.