LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim: Aliatul lui Hitler si Ingerul negru

LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim: Aliatul lui Hitler si Ingerul negru

0 79

Aliatul uitat al lui Hitler – Dennis Deletant
Demonizat atat de legionari, cat si de regimul stalinist, recuperat de comunismul nationalist al lui Nicolae Ceausescu, maresalul Ion Antonescu a fost transformat dupa 1990 in figura emblematica a anticomunismului. Transformare pripita, avand in vedere lipsa de studii cu adevarat critice dedicate, in perioada comunista, personalitatii maresalului sau framantatei perioade interbelice in general.
Cartea lui Dennis Deletant aduce o perspectiva noua asupra omului si epocii: perspectiva unui cercetator strain de pasiunile iscate in Romania, uneori chiar si printre istorici, de un moment istoric „nedigerat”; a unui cercetator care citeste toate documentele cu gandul la semnificatia lor adanca, fara ura si fara partinire.

Ingerul negru – John Connolly
O tanara femeie dispare de pe strazile din New York. Rapitorii sunt convinsi ca nimeni nu o va da disparuta, ca nimeni nu o va cauta. Dar se insala amarnic. Fata este ruda de sange cu Louis, mana dreapta a detectivului particular Charlie Parker, iar Louis va rupe in bucati pe oricine va incerca sa-l opreasca din incercarile lui de a o salva.
Insa, pe masura ce cautarile violente ale lui Louis progreseaza, Parker isi da seama ca disparitia fetei face parte dintr-un mister mai vechi, un mister aflat in legatura cu un osuar din estul Europei, cu un macel dintr-o manastire franceza din anul 1944 si cu goana dupa un premiu legendar, cautat de secole de oameni rai: Ingerul Negru.
Dar Ingerul Negru este mai mult decat o legenda, mai mult decat un mit.
Are constiinta. Viseaza. Traieste. Iar oamenii nu sunt singurele creaturi care il cauta.

V.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.