LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim

LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim

0 130

Regele playboy – Paul D. Quinlan
Putini oameni de stat au avut parte de o faima mai oscilanta ca regele Carol al II-lea. Adulat de unii, considerat de altii singura solutie intr-un moment de criza al istoriei interbelice romanesti, repudiat insa de cei mai multi, Carol al II-lea ramane negresit o controversata figura istorica. Imaginea omului de vaza a fost deseori umbrita de rasfrangerile pernicioase ale urzelilor de alcov, eticheta regala neavand decat de pierdut de pe urma coabitarii diplomatiei cu dragostea. O sursa documentara cu neputinta de neglijat pentru Romania anilor 1900-1940, cartea istoricului american Paul D. Quinlan dezvaluie amanunte picante din viata familiei regale, dar si din culisele politicii interne si externe, lamurind circumstantele plecarilor si revenirilor regelui in tara, iar, in final, ale abdicarii sale.

Pleaca repede si intoarce-te tarziu – Fred Vargas
Cu peste 5 milioane de exemplare vandute doar in Franta, romanul a fost premiat cu Prix des libraires, Grand prix des lectrices de Elle, Prix du meilleur polar francophone este cel mai bine vandut autor de romane politiste din Franta.
A fost desenat cu grija, noaptea, pe treisprezece usi ale unor apartamente din arondismentul 18: un 4 inversat, insotit de literele CLT. Comisarul Adamsberg fotografiaza acest simbol enigmatic, dar nu stie ce sa creada: un simplu grafitti sau o amenintare? La celalalt capat al orasului, un marinar breton reconvertit in crainic local gaseste in cutia lui mesaje ciudate care prevestesc epidemii si haos. Curand, apare dovada ca Europa nu s-a schimbat prea mult in ultimii 700 de ani, iar europenii aproape deloc. Fred Vargas propune o explorare uimitoare a fetei intunecate a Parisului.

V.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.