LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim

LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim

0 47

Arta de a trai in oras – Stafford Cliff, Gilles de Chabaneix
O carte despre diferente, despre felul in care arhitectura si topografia diferitelor orase influenteaza obiceiurile locuitorilor si le definesc casele. Texturi, materiale, culori, locuri si oameni — intr-un extraordinar eseu fotografic. Vederi panoramice din intreaga lume si imagini — cele mai multe inedite — din mansarde newyorkeze, vile elegante din San Francisco si Los Angeles, superbe apartamente pariziene, napolitane, sau din Amsterdam, Roma, Barcelona, Istanbul, Cairo, Tokio, din care se degaja interesul pentru traiul sofisticat. Volumul acorda o mare atentie detaliilor decorative: de la ornamentele de pe fatadele cladirilor venetiene sau londoneze pana la dispunerea aranjamentelor florale in functie de alura, finisajul, pozitia obiectelor din jur, la decoratii murale originale sau obiecte cu forme si culori interesante.
Imaginile lui Gilles de Chabaneix vorbesc despre viata noastra citadina, concentrandu-se asupra „vietii strazii” peste tot in lume si mai ales asupra felului unic in care oamenii isi creeaza propria ambianta.

Mantia de stele – Milorad Pavic
Pentru talentul sau de povestitor neintrecut, lui Pavic i s-a spus Seherezada Secolului XXI, apelativ pe care dovedeste ca-l merita cu prisosinta in Mantia de stele. Destinele a doisprezece indragostiti se intalnesc peste veacuri in visele unei tinere, iar cele douasprezece semne zodiacale se unesc in sase povesti de iubire. In „ghidul astrologic de ghicit” al lui Pavic, cititorul este provocat sa descopere trecerile dintr-un vis in altul, semnele ce se repeta, ca sa afle singur cea de-a saptea poveste, cea mai veche, ale carei farame sunt presarate in toate cele sase iubiri: povestea casatoriei misterioase a imparatului german Henric II si a Cunigundei de Luxemburg.

V.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.