LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim

LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim

0 176

Nasterea dorintelor lichide – Ruxandra Cesereanu


Doi tineri, sezand pe malul Canalului Grande si sporovaind despre iubire. Departe de a fi o conversatie ingenua si plata de indragostiti in atmosfera edulcorata a orasul amorezilor, scena ce deschide cartea Ruxandrei Cesereanu este anticamera vastelor spatii pe care le va explora autoarea acestui volum de proza experimentala. Nu pe urmele iubirii, ci in cautarea misterului acestei atractii devastatoare ce aduce impreuna un barbat si o femeie.


Membra a Grupului Phantasma de la Cluj, specializat in investigarea imaginarului, autoarea stapaneste cu gratie eficace instrumente cu care pipaie mecanismele intime ale relatiilor umane. Din paginile cartii se desprind portrete neverosimile si necrutatoare ale partenerilor barbati imaginari, pe care ii clasifica si impunge pe canavaua-insectar a fantasmelor. Un mixaj devastator de competenta psihanalitica si arta literara, dar si o reparatie subtila adusa imaginii barbatului. In toate ipostazele sale – de la flacaiandru si barbatus la mascul implinit – neglijate prea mult timp de credinta ca doar misterul feminin merita explorat.


?


Vrajitoarea din Portobello – Paolo Coelho


Nu stiu daca meritul este al gazduirii pe care i-a acordat-o lui Gigi Becali la el in palat si in Maybach. Dar neobositul scornitor de povestioare universale exemplare Paolo Coelho pare sa fi simtit intr-un fel nevoia de intoarce favorurile cu care a fost coplesit in timpul sederii sale in Romania. Asta o fi motivul pentru care eroina ultimei sale carti s-a nascut la noi in tara.


E drept ca intr-o familie care nici nume nu i-a pus. In Beirut, parintii adoptivi ii spun Sherine. Apoi primeste numele zeitei intelepciunii, Atena. Calatoreste in toata lumea, cautandu-se pe sine, si afla mult mai mult decat sperase — afla adevarul despre lumea in care traieste. Si devine Vrajitoarea din Portobello. Fascinanta tanara din Transilvania care schimba viata celor care o intalnesc.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.