LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim

LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim

0 59

De ce e sexul o placere – Jared Diamond


O intrebare aparent banala, dar al carei raspuns ne codim sa-l dam. Nu doar pentru ca pare stiut dinante de orice individ cu functii normale. Ci pentru ca explicitarea practicilor sexuale umane ca si, de altfel, orice discutie in zona asta, este blocata de prejudecati si pudicitati.


Prin formatia sa profesionala, Jared Diamond se pare ca nu le are. Asa, ca s-a aplecat asupra habitudinilor sexuale ale omuului in calitate de specialist. Si a surprins cateva amanunte interesante.


In comparatie cu obiceiurile sexuale ale celorlalte animale, cele ale oamenilor par bizare: suntem singura specie care isi duce viata sexuala departe de privirile indiscrete ale semenilor; mai mult, oamenii fac dragoste oricand, reproducerea nefiind singura ratiune a sexului. Cartea lui Jared Diamond demonstreaza rolul crucial al sexului, alaturi de cucerirea pozitiei bipede si de cresterea dimensiunilor creierului, in conturarea trasaturilor omului.
Biolog, fiziolog, biogeograf, preocupat si de lingvistica, istorie sau de stiintele sociale, Jared Diamond este una dintre cele mai complexe figuri ale stiintei contemporane. In afara de cariera academica, Jared Diamond este si autor a numeroase carti adresate publicului larg. In 1998 a primit Premiul Pulitzer pentru Guns, Steel, and Germs.


?


Manual de initiere in vrajitorieOberon Zell-Ravenheart


Cind Harry Potter s-a urcat in Expresul de Hogwarts, ti-ai zis inciudat ca ar fi trebuit sa te afli in locul lui. Acum stii ca nu e doar o poveste. Vrajitoria se invata dupa manual si oricine poate deveni vrajitor, chiar si tu. Tii in miini propria Academie de Magie, un indrumar special creat de un maestru al stiintelor oculte, din care vei afla cum sa-ti faci un altar si cum sa-ti croiesti mantia, care sint ierburile de leac si corespondentele intre elementele naturii, ce incantatii sa rostesti pentru a te imbogati si ce faza a lunii iti aduce iubirea aproape. O carte inspirata de invataminte stravechi si adevaruri sacre, la care pina acum doar ai visat.


Invataturile pentru a te transforma dintr-un cetatean prins in ritmul cotidianului intr-un manuitor al secretelor lumii nevazute a vrajilor merg pe cai ocolite intrun labirint seducator. Vei descoperi, citind cartea, „Fundamentele magiei”. Vei experimenta „Intoarcerea la natura”, iar pasii iti vor fi purtati pe nesimtite prin „Gradina ta magica”. ?„Vrajitorii moderni” vor fi camarazii tai in aceasta inucursiune magica in lumea incantatiilor si misterelor.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.