LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim

LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim

0 52

Masurarea lumii – Daniel Kehlmann


Editia originala a bestsellerului Masurarea lumii a atins tirajul de 1 000 000 de exemplare, mentinandu-se timp de 35 de saptamani pe primul loc in topul vanzarilor din Germania, iar cartea a fost tradusa in 37 de tari.
Spre sfarsitul secolului al XVIII-lea, doi tineri germani si-au pus in gand sa masoare lumea. Unul dintre ei, Alexander von Humboldt, infrunta pericolele – strabate jungla si stepele, navigheaza pe fluviul Orinoco, gusta otrava, numara paduchi, se taraste prin grote, escaladeaza vulcani, are de-a face cu monstri marini si canibali. Celalalt, matematicianul si astronomul Carl Friedrich Gauss, care a terorizat generatii de elevi cu formula celebrei sale curbe, are alta idee despre aventura. Fara sa se clinteasca din Gotingenul de bastina, se incapataneaza sa creada ca spatiul ar fi curb.? Nu este singura ciudatenie de care sufera, in calitate de savant cu mintea permanent bantuita de calcule. Desi nu concepe viata fara femei, sare din pat in noaptea nuntii ca sa-si noteze o formula. Batrani, celebri si un pic nastrusnici, cei doi se intalnesc in 1828 la Berlin. Dar nici nu coboara bine Gauss din trasura sa, si amandoi se ratacesc in labirintul politicii germane de dupa caderea lui Napoleon.
Un roman filozofic de aventuri, plin de forta si stralucire in descrierea de un subiectivism fermecator a obesiei omenirii de a masura timpul.


?


?


Iertarea si compasiunea – Alice Wheaton


Daca a gresi e omeneste, atunci a ierta este un privilegiu al mintii noastre: acela de a se elibera de supararea, tristetea sau resentimentul care ne macina sufletul si ne impiedica sa privim inainte.
Sa ne imaginam ca inima noastra este asemenea unei cutii de bijuterii pe care o visam plina cu pietre pretioase. Dar daca ne grabim sa ingramadim in cutie sentimente precum furia, frustrarea sau frica, unde vor mai avea loc iubirea, increderea si succesul?
Alice Wheaton abordeaza cu sensibilitate si profesionalism subiecte delicate, precum teama de respingere, teama de confruntare sau acceptarea faptului ca cineva ne-a dezamagit. Acest ghid practic ne invata sa cerem si sa acordam iertarea, dar mai ales sa ne pregatim pentru cea mai binecuvantata stare a mintii: starea de compasiune si armonie.
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.