Librariile brasovene sunt luate cu asalt la inceput de an scolar

Librariile brasovene sunt luate cu asalt la inceput de an scolar

0 80

Librariile din Brasov sunt luate cu asalt de elevi, scolari si prescolari, veniti cu parintii pentru a-si innoi rezerva de rechizite pentru noul an scolar.
De asemenea, cele mai vandute carti, in aceasta perioada, sunt manualele scolare, care, in functie de editura si clasa careia i se adreseaza, au preturi ce variaza intre 15 si 28 de lei.
„Inca de saptamana trecuta, parintii au venit sa cumpere manuale. Cei mai multi dintre ei or sa vina la librarie dupa ce incepe scoala si stiu exact ce carti le trebuie”, a declarat Gabriela Puiu, librar la un depozit de carti din Brasov.
Pe de alta parte, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Brasov ii asigura pe parinti ca 50% din manualele elevilor din clasele I-X vor fi noi si ca urmeaza sa soseasca in fiecare scoala.„Celelalte manuale vor fi asigurate din cele din anii trecuti, insa si acestea sunt in stare foarte buna”, a precizat Dorel Agache, seful ISJ Brasov, citat de cotidianul Adevarul.
Bobocii din clasa I par a fi printre cei mai costisitori elevi, iar librarii profita de emotia parintilor care sunt dispusi sa dea oricat pentru odraslele lor care trec pentru prima oara pragul scolii. Asadar, pentru acestia, parintii vor trebui sa scoata din buzunar 56 de lei pentru Abecedar, manual de Matematica si doua caiete speciale.
Indiferent de materie, un manual pentru clasele I-IV costa 19 lei, iar la acestea se adauga si caietele speciale ale elevilor, care se vand cu 9 lei bucata.
Pe de alta parte, manualele pentru clasele V-VIII se pot cumpara cu preturi incepand de la 23, iar cele de liceu se gasesc in librarii la preturi cuprinse intre 15 si 25 de lei/bucata.
Matematica ramane o materie destul de scumpa din punctul de vedere al manualelor si al culegerilor de matematica.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.