Libertango aniverseaza 1 an de tango argentinian

Libertango aniverseaza 1 an de tango argentinian

0 129

Libertango – scoala de tango argentinian – va invita sambata, 23 mai 2009 la o lectie gratuita de tango si la Milonga Cumpleanos (Aniversara), organizate cu ocazia implinirii de 1 an de la infiintare. Evenimentul de tango argentinian se va desfasura la Brasov, la Restaurantul “La Sami”, Str. Diaconu Coresi (langa Piata Sfatului).
Evenimentul debuteaza la orele 20.00 cu o lectie GRATUITA de tango argentinian – pentru neinitiati, care va dura aproximativ 60 de minute. De la ora 21.00 va incepe petrecerea cu tango argentinian – Milonga Aniversara – in cadrul careia participantii vor dansa pe muzica de tango argentinian.
Momentele de maxima atractie ale serii sunt: la orele 22.30 – Concertul cu muzica live de tango argentinian sustinut de Alexandru Nuca (bandoneon) si Horia Preda (chitara) (din Bucuresti) iar la miezul noptii – invitatii speciali Amalia si Daniel – de la TangoTangent ne vor face o demonstratie de dans.
“Cand dansezi tango ar trebui sa pui acolo ceva din propria ta viata. Tangoul este despre fiecare dintre noi, despre propriile noastre povesti de viata. Este personal. Si pentru a-l dansa iti trebuie mult curaj, curaj sa fii tu, cel adevarat. Este curajul de a-ti asuma libertatea propriei gandiri, propriilor miscari, libertatea de a fi tu insuti. …si cam de aici a inceput Libertango, fix acum un an. Restul este o frumoasa poveste (personala). Cu lectii, seminarii, workshopuri si milongi… Cu discutii si practici interminabile de tango, cu boleos predate in plina vara, cu arome de vin fiert la milongi de Craciun si ateliere de tango in prag de primavara….” a declarat Mirela Muntean, instructor si fondator al Libertango – scoala de tango argentinian din Brasov si organizator al evenimentului din 23 mai 2009.

Despre invitati
Profesorii invitati sa demonstreze la acest eveniment sunt Daniel Mandita si Amalia Iscu, membri fondatori ai Tangotangent, cea mai prestigioasa si mai activa scoala de tango argentinian din România. Daniel si Amalia au creat spectacole de dans si au format de-a lungul a trei ani peste 200 de dansatori. Daniel si Amalia alcatuiesc cel mai titrat si experimentat cuplu de profesori de tango argentinian din Romania; cei doi exceleaza în explicatii logice si analiza miscarii si danseaza alaturi de Razvan Mazilu in spectacolul Un Tango Mas, primul spectacol de tango argentinian din România. Detalii pe www.milonga.ro si www.tangotangent.ro.

Alexandru Nuca (bandoneon) si Horia Preda (chitara),
Alexandru Nuca a cantat in diferite formatii de muzica, a acompaniat solisti, a lucrat ca muzician de studio si ca sunetist sub diverse formatii.
In 2004 a descoperit tangoul si instrumentul care reda sonoritatea specifica acestuia: bandoneonul, realizand orchestratia pentru diferite piese de tango. A cantat in diverse formule: bandoneon, contrabas si chitara, la care s-a adaugat si vioara, apoi bandoneon si pian. In perioada 2005-2006, a avut o colaborare cu regretata Anca Parghel, sustinand impreuna o serie de concerte in Bucuresti.
Horia Preda a inceput sa cante la chitara de la cinci ani, iar in timpul liceului a studiat chitara clasica, compune muzica electronica, muzica de film si de publicitate.

Despre Libertango
Libertango este prima scoala la care se preda exclusiv tango argentinian din Brasov, fondata in mai 2008 de catre Mirela Muntean. La Libertango puteti descoperi si dansa tangoul argentinian prin intermediul practicilor, si milongilor, precum si a cursurilor pentru incepatori si intermediari, organizate la Libraria Okian, de doua ori pe saptamana, lunea si miercurea. Periodic, Libertango cu sprijinul Tangotangent, organizeaza seminarii intensive de tango argentinian pentru iubitorii de tango din Brasov si din intreaga tara.
Mai multe detalii despre Libertango si tango la Brasov aflati pe www.libertango.ro

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.