Liberalul Cîțu tot mai nemulțumit de proasta guvernarea coaliției – critcă PSD....

Liberalul Cîțu tot mai nemulțumit de proasta guvernarea coaliției – critcă PSD. Are dreptate!

0 36

Președintele Senatului, libearalul Florin Cîțu, continuă atacul pe direcția P.S.D. Pînă la urmă bine face, dezastrul din economie, inflația din două cifre, explozia tarifelor la gaz metan și electricitate, salturile zilnice la prețul combustibilului în bezinării îi validează poziția. Cică Marcel Ciolacu trebuie să le explice românilor de ce pe noua legislaţie preţurile la energie şi gaze au crescut brusc cu aproape 30%, afirmă joi preşedintele Senatului, Florin Cîţu. Mă rog, Cîțu nu cred că uită ca ministrul energiei, Virgil Popescu este de la ei, de la liberali! Deasemenea nu cred că trebuie să-i amintim și faptul ca atunci cănd s-au liberalizat aceste tarife era unul din cei care intra zilnic în Palatul Victoria și că aceasta liberalizare nu a fost precedata sau insoțită de o strategie de protecție a românilor si a firmelor care sa poarte semnatura unuia din guvernele liberale (Orban sau Cîțu).

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, fostul lider al liberalilor arată că, pe 4 octombrie 2021, a fost aprobată OUG 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece, „care a scăzut preţul la gaze şi energie electrică”.
O spune negru pe alb INS. În comunicatul pentru Indicele Preţului de Consum. INS arată că preţul la gaze şi energie electrică a scăzut în februarie şi martie. INS a calculat, în februarie şi martie, preţul gazelor şi al energiei electrice în baza OUG 118/221. PSD a criticat vehement Ordonanţa 119/2021 şi nu a vrut să o prelungească şi după luna martie 2022.
A impus OUG nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023.
Ordonanţa PSD a intrat în vigoare la 1 aprilie 2022, iar preţul gazelor a crescut în aprilie cu 26% şi al energiei electrice cu 28%”, precizează Florin Cîţu. (V.T.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.