Liberalii tot mai greu de înțeles – subvențiile pentru încălzire nu...

Liberalii tot mai greu de înțeles – subvențiile pentru încălzire nu mai apar în programul de guvernare al PNL

0 106

Milioane de români din toate marile orașe, care încă mai sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire, ar putea să plătească prețul întreg la gigacalorie, ceea ce înseamnă facturi triple la întreținere, pentru încălzire și apă caldă, informează. Și asta pentru că, potrivit unor surse citate de Antena3, Ministerul Energiei lucrează la un proiect de lege prin care va fi definit consumatorul vulnerabil.

Consumatori vulnerabili selectați de liberali
Conform surselor, doar cei care au venituri sub un prag ce va fi stabilit de Guvern vor mai primi ajutorul de la buget. Ei vor fi considerați consumatori vulnerabili și vor primi subvenție pentru încălzire, automat urmând să plătească mai puțin.
Restul vor plăti valoarea reală a gigacaloriei, ceea ce înseamnă facturi duble. Doar în București, peste 1,5 milioane de oameni ar fi afectați de această măsură.

Românii ar putea să plătească facturi triple la întreținere. Subvențiile pentru încălzire nu mai apar în programul de guvernare al PNL

Acum, în toate orașele unde mai există sistem centralizat de încălzire, o parte din factură e achitată din bugetul local cu bani de la Guvern.
În prezent, România risipește foarte multă resursă energetică, iar protecția socială a consumatorilor vulnerabili nu este nici eficientă, nici suficientă. Este nevoie ca aceia care nu își pot plăti facturile la energie să fie identificați și ajutați mai mult decât în prezent. Modul de lucru de până acum, prin care toată populația României primește subvenție, trebuie să înceteze”, scrie în programul de guvernare.
.https://www.activenews.ro/

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.