Liberalii reclama ilegalitatea proiectului ESA de la CET

Liberalii reclama ilegalitatea proiectului ESA de la CET

0 65

Consilierii locali liberali Maria Ghise si Sorin Gulea, dar si deputatul PNL, Ioan Ghise, reclama ca proiectul de modernizare al CET SA Brasov prezentat de societatea daneza ESA, care a fost aprobat recent de plenul CL, nu a fost decis tocmai legal.


Ei sustin ca proiectul de hotarare spus votului nu a fost avizat de toate comisiile de specialitate ale CL Brasov si ca doi dintre consilierii care au votat ar fi trebuit sa se abtina, pentru ca erau in stare de incompatibilitate. „Este vorba de democratii Sorin Grigorescu si Ladislau Hathazi, care au legatura cu societati comerciale care lucreaza cu CET SA Brasov”, a explicat Ghise.


Liberalii solicita prefectului Aurelian Danu sa transmita hotararea de plen spre reanalizare la Consiliul Local ori sa o atace la instanta de contencios administrativ.


Maria Ghise a reamintit ca si PNL a expus o strategie de reabilitare a CET si a formulat un proiect de hotarare in acest sens, privind oportunitatea achizitionarii de centrale de apartament, dar ca aceasta varianta a fost ignorata.


?


In replica, democratul Sorin Grigorescu declara ca nu exista nici un fel de incompatibilitate si ca Hotararea CL Brasov privind reabilitarea CET a fost adoptata legal.


Prefectul Aurelian Danu a tinut sa-si precizeze pozitia, cum ca nu exista nici un motiv pentru ca hotararea CL Brasov sa fie contestata sau retrimisa spre reanalizare.


M.O.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.