Liberalii la inaltime montana

Liberalii la inaltime montana

0 104

Delegatia Permanenta a PNL a decis sambata, printre munti brasoveni, organizarea Congresului in perioada 5-7 martie, la Bucuresti. Cu aceasta ocazie, privind spre Postavaru, Crin Antonescu a spus ca va candida din nou pentru functia de presedinte al PNL.
Liderul PNL s-a aratat increzator in sansele pe care i le ofera, ca partid, cele 20 de procente castigate la alegerile prezidentiale.
„A fost un rezultat bun pentru ca acest 20%, in afara de faptul ca e scorul cel mai mare obtinut la alegeri de catre noi, a fost obtinut in conditii cat se poate de vitrege. PNL a ramas singur in fata unui aparat de stat in care si-au dat mana conjunctural PD-L si PSD. Chiar daca intre cele doua tururi obtiunea nostra a fost aceea de a alege raul cel mai mic si de a sustine candidatul PSD, chiar daca asta am socotit a fi atunci optiunea noastra, nu trebuie sa uitam ca in 2009, cand poarta Cotroceniului s-a deschis pentru Geoana, acestia au intrat acolo imediat, in conditiile care li s-au impus, si au guvernat catastrofal Romania impreuna”, a spus Crin Antonescu.

Ziua de sambata a fost una foarte incarcata pentru liberali. De dimineata, la Brasov s-a desfasurat a doua parte a Ligii Alesilor Locali, inceputa vineri seara. Dupa-amiaza a avut loc o alta reuniune, cea a Biroului Politic Central al partidului, apoi a Comitetului National Executiv.

Crin Antonescu a anuntat, inca de la sfarsitul anului trecut, ca doreste sa le propuna colegilor modificari in cadrul partidului care sa-l ridice electoral si sa-l propulseze drept o alternativa reala pe scena politicã, in paralel cu deschiderea spre personalitati care sa credibilizeze mesajul. Liderul liberal ar dori, astfel, sa transfere experientele pozitive ale campaniei sale pentru prezidentiale – mesaj unitar, implicarea unor elite din diverse domenii, percepute ca fiind deasupra partizanatelor traditionale, promovarea in cadrul comunitatilor profesionale – intr-o strategie pe termen lung.

Intentiile lui Crin Antonescu nu sunt irealizabile, insa el trebuie sa aiba in vedere ce motani primejdiosi il pandesc de dupa colt, si aici ma gandesc in primul rand la Tariceanu. Sa ne amintim cat de pasiv parea, in prima faza a mandatului de premier, la atacurile de la Cotroceni si chiar din propriul govern, aripa portocalie, si cum a stiut mai apoi sa-I zgarie pe pedelisti afara din coalitie. Iar el nu este singurul interesat si – de ce nu? – avid de putere. Ramane de vazut ce stil de lupta va fi mai efficient: cel direct sau cel din umbra?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.