Liberalii doresc misorarea atributiilor presedintelui

Liberalii doresc misorarea atributiilor presedintelui

0 217

Liderii PNL spera sa-l convinga pe interimarul de la Cotroceni, adica Nicolae Vacaroiu sa le treaca subiectele pe ordinea de zi a CSAT. Pana acum Vacaroiu a refuat elegant acest lucru, bazandu-se pe prevederi constitutionale.


Astazi, urmeaza sa se desfasoare o noua intalnire intre premier, presedintii celor doua Camere si presedintele interimar. Liberalii spera sa reuseasca ca-l convinga pe Nicolae Vacaroiu sa schimbe macar acum, cu cateva zile inaintea referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu, politica externa a Romaniei prin retragerea trupelor din Irak si sa reduca din atributiile prezidentiale in domeniul apararii prin impunerea pachetului liberal de legi ale sigurantei nationale. Vacaroiu a refuzat insa in mod constant cererile PNL, el spunandu-le liberalilor sa mai aiba rabdare cateva zile pentru ca deciziile, daca se vor adopta de catre CSAT sa fie constitutionale.


Una dintre initiativele liberalilor este si crearea unei agentii pentru interceptari care sa preia atributiile in domeniu de la serviciile secrete existente deja, agentia urmand sa fie in subordinea Parlamentului. Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, s-a pronuntat si in weekend in favoarea acestei initiative. El a declarat ca finalizarea unui demers de acest gen ar clarifica procedurile de interceptare a telefoanelor.


Ministrul a recunoscut ca noua agentie ar trebui sa se afle in subordinea Parlamentului si ca infiintarea acesteia presupune preluarea activitatii de interceptare a telefoanelor de la SRI.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.