LIBERALII, DESPRE INTILNIREA DE LA COTROCENI INTRE IOHANNIS SI CANDIDATUL NICUSOR DAN

LIBERALII, DESPRE INTILNIREA DE LA COTROCENI INTRE IOHANNIS SI CANDIDATUL NICUSOR DAN

0 93

PNL-PD: Prin mesajul pro-PSD, Iliescu a încălcat Constituţia!

Alianţa PNL-PD îl acuză pe preşedintele Ion Iliescu că, prin conţinutul mesajului său din Parlament, a încălcat litera şi spiritul Constituţiei, fiind în plină campanie electorală pentru “capitaliştii de cumetrie pe care îi tutelează”.
Declaraţia a fost făcută, într-o conferinţă de presă, de deputatul Mona Muscă, membru în Consiliul de Coordonare al Alianţei D.A. PNL-PD, ca reacţie la mesajul prezentat, miercuri dimineaţa, de şeful statului în faţa Parlamentului.
În locul unei radiografii a stării naţiuni, Ion Iliescu a făcut o evaluare partizană în favoarea PDSR-PSD, o apologie a Guvernului Năstase, a spus Muscă. Sloganul PSD (“Să continuăm împreună”) a fost repetat de Iliescu de multe ori în mesajul său, a adăugat reprezentantul Alianţei.
“Ce vrea să continue Ion Iliescu împreună cu PSD? Corupţia, nerespectarea legilor, furtul din banul public, dispreţul şi aroganţa faţă de oameni?”, a continuat deputatul.

Iliescu este acuzat că nu a fost un preşedinte activ, nu a fost un mediator şi “nu a fost de partea cetăţeanului”. În cele trei mandate, s-a rezumat la a constata viciile guvernanţilor, fără a exercita rolul activ prevăzut de Constituţie în rerlaţiile cu Guvernul şi în raporturile dintre instituţiile statului şi societate, consideră Mona Muscă.

Iliescu a mai fost acuzat de “ipocrizie” atunci cînd îndeamnă la solidaritate, el fiind cel care a “dezbinat” societatea şi a adus mari prejudicii prin mineriadele “pe care le-a patronat”. “Prin mesajul de azi, comunistul de omenie se întoarce în fruntea capitaliştilor de cumetrie”,a spus, de asemenea, reprezentantul PNL-PD.
Mona Muscă a criticat, de asemenea, faptul că Iliescu s-a întîlnit, după şedinţă, cu grupurile parlamentare PSD, fiind astfel “consecvent în a face campanie electorală”.
“Nu mai e nici un fel de dubiu că Ion Iliescu nu mai e preşedintele tuturor românilor, el este agentul electoral al PSD, al Guvernului Năstase”, a conchis Mona Muscă. (Mediafax)

Sursa: inpolitics.ro

Pentru actualizarea textului trebuie realizată modificarea tandemului Iliescu-Nastase cu Iohannis-OrBan.
În ce privește sloganul PSD (“Să continuăm împreună”) a fost o gogoriță, Năstase fiind lucrat la greu chiar și de la Cotroceni (Iliescu), nu doar de SISTEM.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.