Liberalii despre CET Brasov

Liberalii despre CET Brasov

0 207

Ca treburile nu stau chiar asa cum sunt ele prezentate de conducerea CET si de Primaria Brasov vor sa o dovedeasca liberalii locali, caci incepe sa se zareasca niste ata alba cu care au fost cusuti sacii negri ai centralei brasovene.
Astfel, liberalul Constantin Grosu, fost sef de cantina la CET, a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca alesii locali ai filialei din care face parte vor solicita, saptamana viitoare, conducerii Primariei Brasov sa faca publice firmele care au furnizat combustibili solizi catre CET, precum si pe cele care au asigurat transportul carbunelui la Brasov.
Grosu a pretins ca detine dovezi asupra faptului ca societatea de termoficare ar fi fost falimentata de firme controlate de o serie de consilieri locali apropiati primarului George Scripcaru.
„Acestia au controlat totul. Eu solicit public Primariei si Consiliului Local sa faca publice listele furnizorilor de combustibili solizi si ale transportatorilor, incepand din 2004 si pana in prezent.”.

La randul sau, liderul Organizatiei Municipale a PNL Brasov, Dumitru Puchianu – sa nu uitam, fost pedelist pana anul trecut! – a precizat ca actele solicitate municipalitatii se afla deja in mainile liberalilor.

Primarul George Scripcaru si directorul CET, Florin Cuþitei, nu si-au spus punctul de vedere referitor la acuzatiile si solicitarile liberalilor, ceva obisnuit la primar cand simte ca-i bazaie musca pe la caciula.

In schimb, omul „de sacrificiu”, purtatorul de cuvant al Primariei Brasov, Sorin Toarcea, a declarat ca reprezentantii filialei PNL vor primi raspunsuri punctuale daca vor face o interpelare oficiala. Ciudat insa, aceasta trebuie facuta catre conducerea CET, nu catre Primarie, ceea ce aminteste de jocul cu pisica peste gard.
„Trebuia sa cunoasca tot ce se petrece la societatea de termoficare, fiindca alesii locali, inclusiv cei ai PNL, fac parte din Adunarea Generala a Asociatilor, iar toate partidele au reprezentanþi in CA-ul de la CET. Datele de acest gen se pot obtine direct de la CET, fiindca nu Primaria este cea care se ocupa de cumpararea si transportul combustibililor, ci societatea mentionata, sub controlul Consiliului Local.”
Consiliu local aflat sub stapanirea primarului George Scripcaru, care este departe de a se ocupa de problemele brasovenilor, altfel CET-ul nu ar fi devenit tinta unor stradanii imobiliare, asteptandu-se doar clipa falimentului, a caderii totale, caci amplasamentul este o minune pentru speculantii imobiliari.
Referitor la cele de mai sus, este de mirare cum alte CET-uri din tara functioneaza cum trebuie si fara toate aceste probleme, de parca prin acele localitati nu ar exista rau-platnici, datornici si alte asemenea. Oare toate astea nu ar trebui sa dea de gandit?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.