Liberalii brașoveni reîntorși în derută și neliniștiți de la Congres

Liberalii brașoveni reîntorși în derută și neliniștiți de la Congres

3 52

Desigur, atunci când s-au gândit să facă circ la Congres, liberalii brașoveni credeau în naivitatea lor funciară că totuși Orban va câștiga, iar ei vor fi în fruntea politică a statului, un deziderat pe care brașovenii și l-au dorit încă de pe vremea lui Ghișe și Nicolae Vlad Popa. Interesant este că ei chiar reușiseră, în timpul lui Căncescu și apoi în cel al lui Adrian Veștea, să dețină funcții de vicepreședinte și respectiv chiar prim-vicepreședinte național. Apoi s-a întâmplat neverosimilul, Căncescu s-a prăbușit subit, iar Veștea a pierdut și el funcția națională. O funcție pe care n-o va mai recupera decât cel puțin peste cinci ani. Dezavantajul când pierzi o asemenea funcție este că nu mai socializezi cu miniștrii partidului prin BEx-ul național și nu-ți mai negociezi proiectele la o cafea pe holul partidului.
In fapt este foarte greu să mai obții vreo finanțare pentru că banii se epuizează repede in favoarea județelor membrilor biroului național liberal. Iar Veștea tocmai ceruse 100 de milioane de lei guvernului pentru Aeroport, pentru că plafonul maxim de îndatorare a Consiliului Județean Brașov nu mai poate fi depășit.

La Brașov, Orban i-a momit pe liberali cu funcții și sinecuri, deținute insă numai în mintea lui
De unde rezultă cu necesitate interogația retorică, adică ce i-o fi apucat pe brașoveni să-și așeze toate ouăle în coșul ciuruit al lui Orban? Că doar nu numai faptul că este brașovean ca origine, și acela renegat și urât de toți brașovenii, mai puțin naivii din BPJ al PNL. In intâlnirea de acum aproape două luni, ce a precedat alegerile județene, petrecută la pensiunea lui Donțu de la limita parcului industrial Metrom, Ludovic Orban a conspirat cu conducerea județeană a partidului cu șprițuri și gustări până la 12 noaptea. Ulterior s-a venit cu o listă unică de vicepreședinți și prim-vicepreședinți, evident și cu unicul președinte, candidați la alegerile județene. Doar membrilor simpli ai BPJ le-a fost permis să concureze pentru posturi in birou. Deci alegerile au fost aranjate in favoarea unei grupări predeterminate, cu acceptul lui Orban. Și-atunci de ce se mai plânge că cele de la Congres de acum trei zile nu au fost corecte când el a cauționat trucarea alegerilor in toate județele unde avea controlul organizațiilor? Mai mult, surse din interiorul BPJ ne-au dezvăluit că Ludovic Orban avea la Brașov și un plan de contingență în cazul in care pierde alegerile. De a produce căderea guvernului liberal cu parlamentarii pe care-i controlează, iar apoi să continue lupta in interiorul partidului, de pe baricadele organizațiilor județene fidele, printre care Brașovul deține un loc central. Asta in speranța unui nou Congres după căderea guvernului Cîțu.

Ultima speranță a liberalilor brașoveni înfrânți este să nu mai spere in nimic
Ceea ce nu știu însă liberalii brașoveni din conducere este că ei și-au încheiat cariera politică, pentru că urmează debarcarea lor din toate funcțiile instituțiilor deconcentrate controlate de guvern. Noroc că nu au ocupat prea multe.
Vor rămâne doar cu cele de prin Consiliul Județean. Aceasta este urmarea unui război politic pierdut in partid. Înseamnă incheierea carierei in partidul respectiv. Din pierderea alegerilor locale și parlamentare politicianul își poate reveni pentru că urmează altele, dar in urma înfrângerii in interiorul partidului nu există decât plecarea in altul.
Nimeni nu se va salvgarda din conducerea actuală a PNL Brașov cu excepția lui Veștea, pe care construirea inevitabilă a Aeroportului îl scutește de prăbușiri bruște. Dar restul? Nu se știe ce se va întâmpla cu secretarul de stat Ionuț Banciu, inșurubat la Ministerul Mediului de Plus și de serviciul din spatele acestui partid, numire la care liberalii brașoveni nu au avut niciun cuvânt.

Liberalii brașoveni n-au jucat în copilărie ,,Animale din Continente”
Și-apoi, ce a fost in mintea liberalilor de la poalele Tâmpei când au contat pe victoria lui Orban în fața lui Iohannis la Congres? Pentru că președintele a fost adevăratul câștigător al alegerilor interne ale PNL. A proiectat forță printr-un singur discurs, a readus partidul la matca sa, adică sub ascultarea sa. Iar brașoveanul Orban a proiectat același lucru ca și în campaniile electorale locale și generale, adică isterie și autovictimizare. A pierdut lamentabil ambele runde de alegeri in fața PSD, și s-a agățat de funcția de președinte al PNL ca pițigoiul de gard. Involuție in care liberalii brașoveni n-ar fi trebuit să se azvârle cu capul inainte ca sticletele în laț.

Libiu Mateescu 

COMENTARII

  1. Asa se intampla cand esti rupt de realitate,imbatat de grandomanie si in general cam semidoct si redus ! Cand in oamenii bine intentionati vezi un pericol si te inconjori de cozi de topor ; cand nu ai un consilier inteligent,nu suporti nici un contraargument si esti convins ca atunci cand cineva exprima alta parere trebuie sa-i bagi pumnul in gura ; asa patesti cand singura ta filosofie este sa bagi gunoiul sub pres ,sa pari altceva decat esti,sa promovezi duplicitata si in general sa prostesti in fata mizand pe faptul ca oamenii sint naivi si te vor crede la nesfarsit ; si sa nu fim atat de siguri ca aeroportul va fi o salvare pentru cel din imagine pentru ca tocmai acolo lucrurile nu sint tocmai in regula ; in afara de plafonul de indatorare si creditul luat mai sint necesari multi bani pentru plata tuturor lucrarilor ,bani pe care CJBrasov nu-i are si nici nu-i va mai avea de la Guvern ; si atunci se pune intrebarea cum angajezi investitii cand stii ca nu ai finantarea asigurata ? Ce le vei spune constructorilor care vor termina lucrarile si nu-si vor primi banii ? sigur,pana acum s-a mizat pe metoda heirupului,adica lasa ca se rezolva cumva pana la urma ; dar varianta asta tocmai a picat pentru ca lozinca cu “eu sint omul cu aeroportul “ nu a mai impresionat pe nimeni pentru a-l invinge pe Rares Bogdan si nu va impresiona nici in urmatorii 3-4 ani in principal pentru a primi banii necesari ; asta demonstreaza cat de rupt de realitate esti,cum ti s-a urcat la cap grandomania rau de tot ; interesant de vazut finalul ,adica atunci cand lucrarile sa zicem ca se vor termina,iar unii nu-si vor primi banii…!

    • Și plînge careva? Să nu uităm, totuși, cine-i această brunecioară de Veștea: un penal. Unul ca și moldogotul semianalfabet cu scripca.
      Plus mizeria aia de „turn virtual”.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.