Liberalii brașoveni cer demisia Ministrului Educației

Liberalii brașoveni cer demisia Ministrului Educației

0 173

Deputatul Mara Mareș a anunțat că împreună cu colegii din comisia de învățământ din PNL va cere audierea ministrului Educației, Valentin Popa din cauza erorilor grave din manualele școlare

Deputatul Mara Mareș a anunțat că împreună cu colegii din comisia de învățământ din PNL va cere audierea ministrului Educației, Valentin Popa din cauza erorilor grave din manualele școlare.
Scandalul manualelor școlare a ajuns și în Parlament. Șefa Editurii Didactice și Pedagogice a fost pusă la zid de deputații din Comisia de Învățământ și i s-a cerut demisia.
Femeia nu se consideră însă vinovată și a promis că erorile vor fi corectate cu erate iar în unele cazuri și cu retipărire. Liberalii îi cer Ministrului Educației să răspundă întrebărilor membrilor comisiei de învățământ din Camera Deputaților pe această temă.
„Problemele din manualele școlare sunt din ce în ce mai grave; copiii învață niște aberații după manualele școlare care au fost date de ministerul Educației prin acestă editură unică, ca pe vremea lui Ceușescu când există un singur adevăr și o singură carte așezată pe masă”, spune Mara Mareș, deputat PNL.
Mai multe greşeli au fost descoperite în manualul de Geografie dar și în manualul de Biologie pentru clasa a VI-a .
Erori au fost depistate și în cel de Matematică și Explorarea Mediului de la clasa I.

Ministerul Educaţiei Naţionale a format o comisie care verifică manualele elaborate pentru anul şcolar 2018-2019, iar concluziile vor fi anunţate la încheierea procesului de control.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.